Girona

Any nou, obstacles vells

La baixa de Stuani torna a limitar el Girona, que rep el Sabadell (18.30 h) amb la intenció d’esmenar el pèssim tancament del 2020

Els vallesans, que han guanyat els dos últims partits a camp contrari, volen començar l’any sortint de la zona de descens

Montilivi recupera l’activitat aquesta tarda (18.30 hores) amb el primer duel català del 2021 en el futbol professional. El Sabadell, que no trepitja Montilivi des del 2015, visita un Girona que confiava a deixar enrere el cúmul de contratemps que l’han perseguit des que va veure frustrat el retorn a primera, en la final del play-off contra l’Elx, però no se n’acaba de sortir. Per al primer partit després de l’aturada de Nadal, Francisco torna a perdre un futbolista capital, Cristhian Stuani. Absent durant un període que es va fer molt llarg, l’uruguaià comença amb mal peu el 2021, ara per una lesió muscular que es va fer en el penúltim entrenament abans de rebre el Sabadell.

L’absència de Stuani és sempre un contratemps majúscul per al Girona, i aquesta vegada s’hi afegeix el fet que coincideix amb la baixa d’un altre davanter, Nahuel Bustos, a qui van caure dos partits de sanció després de l’enganxada que va tenir amb Alberto (Tenerife). Per acabar-ho d’adobar, Francisco perd també per sanció (acumulació de grogues) Samu Sáiz, un altre actor principal en fase ofensiva. Les baixes tornen a condicionar Francisco, que probablement arraconarà l’esquema amb dos davanters que havia consolidat des de la recuperació de Stuani. Tot fa pensar que Mamadou Sylla serà la referència ofensiva i que Francisco posarà una peça més al mig del camp, tot i que també tindria l’alternativa de fer jugar Pablo Moreno al davant. Als extrems, el tècnic té més recursos, perquè, a més de Moreno, Aday i Yoel Bárcenas, avui recupera Valery Fernández, que ha completat la recuperació d’una operació al menisc del genoll. En canvi, no estan a punt encara de reaparèixer ni el central Juanpe ni el lateral Antonio Luna. Menys maldecaps té l’entrenador del Sabadell, Antonio Hidalgo, que arriba a Montilivi amb l’única absència de Jaime per sanció. El conjunt vallesà recupera Grego Sierra i Undabarrena.

El que no s’ha de fer

El Girona va tancar el 2020 amb una imatge pèssima a l’Heliodoro Rodríguez López, on el Tenerife es va imposar en tot als blanc-i-vermells. Francisco té clar que hi va veure moltes coses que el Girona no hauria de fer i espera que hagi servit de lliçó per als gironins, que tenen la intenció d’anar deixant enrere la irregularitat de la primera fase del campionat. Acostumats a tancar la jornada –tancaran la primera volta a Ponferrada, també en dilluns–, els blanc-i-vermells necessiten començar bé l’any per no perdre de vista la referència dels equips en zona de play-off.

Per al Sabadell, la necessitat de punts és per sortir de la zona de descens, en què ha estat instal·lat gairebé durant tota la competició. Els vallesans, això sí, han guanyat els dos últims partits a camp contrari –tres, afegint-hi el de copa a Eivissa– i han obtingut premis amb gols a última hora, tot i que el joc de les darreres jornades estava a un nivell inferior al del començament de curs.

La cita d’aquesta tarda a Montilivi recupera els duels entre dos clubs que no es trobaven des de la temporada 2014/15, a segona A. En la categoria de plata, els quatre enfrontaments a Montilivi van acabar amb empat. Els dos últims duels en la de bronze van acabar amb triomf visitant. I l’última victòria gironina és a tercera divisió, el curs 2006/07 (2-1).

CONDICIONAT

Valery, ja recuperat, és l’alta d’un equip que deixarà de jugar amb dos puntes

EL SABADELL

Amb un empat sortiria de la zona de descens, i la victòria li faria agafar marge

MENYS PODER

Stuani s’afegeix a les baixes per sanció de Nahuel i Samu Sáiz, que minven l’atac

MOLTS EMPATS

Els vallesans no perden a Montilivi des del curs 2006/07, a tercera divisió

“Hem tornat amb moltes ganes”

El Sabadell va tancar la competició el dissabte 19 de desembre, dos dies abans que el Girona. “Després de jugar cada tres o quatre dies, s’ha fet estrany tenir tant temps”, explicava Antonio Hidalgo. “Hem tornat amb moltes ganes.” Hidalgo va analitzar el partit contra el Girona sense saber encara que se’l perdria Cristhian Stuani, amb qui va coincidir als vestidors de l’Albacete. Però no només va destacar l’uruguaià: “Tenen dos dels millors jugadors de la categoria, Stuani i Mamadou Sylla. Si hi afegim Gumbau, Bárcenas, Cristóforo i Monchu, només puc dir que es tracta d’un equip molt potent ofensivament. Francisco té una idea molt clara del que volen fer i també són molt agressius”, va indicar l’exmigcampista. “Som conscients de les dificultats del partit, però només podem confiar en la feina diària, l’esforç i la implicació de tots.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)