Girona

El Girona es classifica a l’últim sospir de la pròrroga (2-1)

Un gol agònic de Santi Bueno en el minut 122 de partit dona la classificació al Girona contra el Lugo i els blanc-i-vermells seran als setzens de final

El Girona serà als setzens de final de la copa. El conjunt dirigit per Francisco ha superat al Lugo (2-1) en un partit en què pràcticament tota l’acció s’ha concentrat en una pròrroga espectacular on ha passat tot, després que el matx acabés sense gols. I és que en el temps extra el Lugo s’ha avançat, el Girona ha empatat i quan tot feia indicar que l’eliminatòria es resoldria des del punt de penal, Santi Bueno ha marcat en la última jugada per classificar als blanc-i-vermells.

Tot plegat, en un duel en què a la primera part no ha passat res. Cap dels dos equips ha arriscat, ningú es volia equivocar i no hi ha hagut cap situació de gol a cap porteria.

Després del descans ha entrat Pablo Moreno a la banda esquerra i s’ha convertit en el principal argument de Girona, aportant desequilibri i presència. Seva ha estat la primera ocasió del partit amb un xut des de la frontal bloquejat per un defensa quan la pilota buscava porteria. A partir d’aquí els papers dels dos equips s’han dibuixat; al Girona li ha tocat portar la iniciativa davant d’un Lugo que ha fet un pas endarrera i, sense generar clares ocasions, sí ha inquietat. Yan Couto, que ha jugat d’extrem i també ha ofert una bona actuació, ha fregat el gol abans que s’acabés el temps reglamentari, però li ha faltat encert davant del porter Varo per controlar una fantàstica passada de Pablo Moreno. Al final, Manu Barreiro amb un cop de cap a la sortida d’un córner que Pau Víctor ha refusat sobre la línia, ha estat a punt de marcar pel Lugo i evitar la pròrroga.

No ha estat així i hi hagut 30 minuts més de futbol a Montilivi. I en el temps extra hi ha hagut més acció que en tot el partit. Ha iniciat la pròrroga amb una ocasió claríssima pel Girona després d’una bona jugada de Pau Victor que ha servit una passada de la mort a Nahuel que, amb tot a favor, ha xutat fora. Al final del primer temps s’ha avançat el Lugo (104’) quan Cris Ramos, de cap, ha rematat una precisa centrada de Christian Herrera. Li ha tocat remar a l’equip blanc-i-vermell al segon temps en què ha entrat Mamadou Sylla i finalment, després d’una centrada de Yoel Bárcenas, el visitant Djalo se l’ha ficat en pròpia porteria intentant-la refusar. El partit s’encaminava als penals però ha emergit Bueno, amb un cop de cap (122’) per donar la victòria i la classificació als gironins.