2a divisió FEF

L’Olot es dona una alegria i goleja l’Andorra (3-0)

Fi de la mala ratxa. Els olotins guanyen el primer partit amb Gabri a la banqueta i agafen aire després de set jornades sense vèncer, tot i que seguiran una setmana més en l’última posició del subgrup B del grup tercer

L’Olot ha golejat al segon classificat, l’Andorra (3-0). Els de la Garrotxa han estat més pragmàtics que mai i gràcies a la solidaritat defensiva i la malicia i efectivitat ofensiva ha sumat la victòria i ha posat fi a una ratxa de set jornades seguides sense vèncer. Dues dianes de Xumetra en el primer acte i una més de Juan Delgado, assistit pel de l’Estartit, han posat el colofó a un bon partit en línies generals que ha de marcar el camí pel futur, tot i que l’equip seguirà cuer i la setmana vinent descansarà i, per tant, no sumarà punts.

El partit ha començat amb domini de l’Andorra, que ha monopolitzat la possessió de la pilota i el control del ritme del joc. Els del Principat amb jugador molt oberts com Saverio i Iker Goujón, ha provat de combinar amb Serrano i Carlos, molt mòbils pel mig. En una jugada aïllada, però, la sort s’ha aliat amb els garrotxins quan una errada en la sortida de la pilota de Ratti ha permès Xumetra recuperar l’esfèrica i picar per damunt del porter i fer l’1-0 (9’).

Si abans del gol local, la possessió era clarament favorable, amb l’1-0 encara s’ha accentuat encara més i, poc a poc, els andorrans han pogut disposar d’ocasions de gol per fer l’empat. En el 15’ Iker Goujón ha fet intervenir Ballesté i deu minuts després ha estat Carlos que ha gaudit de la millor ocasió quan després d’una passada de Rai Marchán ha pogut encara sol Ballesté. El porter barceloní ha fet una atura providencial a xut de l’exOlot (25’).

Els de la Garrotxa han fet un partit pragmàtic. Defensant bé, amb tot el bloc solidari per tapar espais. I és que, l’Olot no ha renunciat a atacar quan ha pogut. I ha fet mal. En el 35, Soler ha arribat a la ratlla de fons per cedir enrere. En primera instància Juan Delgado ha deixat passar l’esfèrica i Xumetra ha rematat als núvols. En el 40, Barnils ha trencat diverses línies de pressió de cop per assistir a l’espai cap a Xumetra el 2-0 servit en safata. El de l’Estartit ha encarat tot sol Ratti i ha definit de meravella amb l’interior del peu superant la sortida de l’argentí.

En la segona part, l’Andorra ha sortit disposat a asfixiar l’Olot. De nou controlant la possessió, els d’Ever Sarabia han pressionat més bé als olotins i han estat més profunds. En el 48, una errada de Pedro en la cessió defensiva gairebé l’aprofita Carlos per fer el 2-1, quan en l’intent de refús de Barnils, el davanter ha posat la cama i ha enviat el rebot llepant el pal amb Ballesté batut. En el 56’ Carlos si que ha perforat la porteria garrotxina després de rematar amb el cap una centrada precisa, però l’assistent ha anul·lat la diana de l’ex per fora de joc (56’)

L’Olot ha controlat al rival a distància de la seva àrea en bona part de la segona part, sobretot, quan Lourerio ha vist la segona amonestació i ha deixat als del Principat amb un jugador menys. En el 72, ha hagut de mantenir la respiració quan una centrada de Saverio s’ha enverinat i ha topat amb el pal. El refús l’ha recollit Carlos, que ha cedit de cara a Bover i aquest ha xutat als núvols, en l’ocasió més clara dels visitants, i la última.

De fet, l’Olot ha fet la sentència en el 78, quan Eloi ha recuperat l’esfèrica, ha fet una passada a l’espai cap a Xumetra, que en comptes de fer el hat-trick, ha cedit l’honor a Juan Delgado perquè posés el 3-0 definitiu, la primera victòria amb Gabri Garcia a la banqueta en el quart partit del de Sallent.