2a divisió FEF

L’Olot perd contra l’Espanyol B i es complica el futur immediat (2-1)

Cuers. Els olotins s’avancen però acaben ensopegant contra el filial blanc-i-blau, un rival directe per la salvació. Els de la Garrotxa acaben últims la primera fase de la lliga i la permanència torna a fer massa pujada

L’Olot ha perdut una nova oportunitat d’enganxar-se a la lluita per la permanència en l’últim partit de la primera fase. El conjunt olotí ha perdut 2-1 contra l’Espanyol B, un rival directe que també lluitarà per evitar el doble descens de categoria. Juan Delgado ha avançat als de la Garrotxa aprofitant una passada de Soler (33’), però abans del descans, Alan, en pròpia porteria, ha fet l’empat en l’intent de refús d’una jugada individual de Nabil (41’).

En l’inici de la segona part, Becerra, després d’una badada defensiva ha fet el 2-1 definitiu (57’), davant un Olot sense capacitat de reacció, sense generar ocasions de gol i acabant en l’última posició la primera fase en el subgrup A del grup tercer de segona B.

L’Espanyol B ha estat un vendaval en els primers minuts del partit. El conjunt blanc-i-blau ha monopolitzat la pilota i ha gaudit de les millors arribades a l’àrea olotina. En el 3, Soler ha intentat refusar el perill però Svensson li ha pispat l’esfèrica i ha provat un xut que ha sortit llepant el pal de la porteria defensada per Ballesté. Becerra també ho ha provat des de la frontal i en el 12, Nabil ha fet una mala rematada al segon pal que Alan Baró, però, ha hagut de treure damunt la línia de gol. El mateix Nabil s’ha tret de la màniga una nova rematada que Genís ha intentar refusar i ha acabat enviant la pilota al travesser i a corner (16’).

L’Olot ha passat a controlar el joc ofensiu del rival amb cert ordre i més criteri. Soler ha contactat amb Pol Prats, que ha fet una centrada massa creuada que no ha trobat ni rematador ni porteria (24’). Ha estat la primera aproximació, tot i que tímida, i el preludi del gol olotí quan, de nou, Soler ha fet una passada brutal a l’espai cap a Juan Delgado. El d’Elda, en estat de gràcia, ha conduït de meravella fins arribar davant de Fortuño i superar-lo de manera eficaç (33’).

Els de la Garrotxa no ha pogut mantenir l’avantatge fins al descans. I és que, Nabil ha fet una gran jugada individual des de la banda esquerre, ha deixat enrere Genís i en l’intent de refús a la centrada de l’extrem, Alan s’ha colat la pilota en la seva porteria (41’), una llàstima, però el més just pels mèrits mostrats pels dos equips.

En la segona part, quan semblava que a l’Espanyol B li costava més generar perill i no passaven coses, la defensa de l’Olot ha badat i ho ha pagat car. Un servei de banda ràpid d’Omar ha acabat amb una centrada a dins de l’àrea petita que Becerra ha rematat amb el cap al fons de la xarxa (57’), un gerro d’aigua freda per a un conjunt de la Garrotxa que ha tornat a evidenciar una falta de respostes.

De fet, la reacció olotina ha estat pràcticament nul·la després del 2-1, sense ocasions clares i amb Gabri substituint dos homes ofensius com Pol Prats i Salinas, per donar entrada a dos tocadors com Pedro i Eloi, sense tanta capacitat de trencar línies i ser verticals.

I és que, tot i que l’Olot era l’equip més necessitat que havia de buscar la porteria rival, l’atac no ha pogut generar cap ocasió clara, al contrari, ha estat l’Espanyol B l’equip que ha insistit més i ha tingut aproximacions més clares a través de Pedro Torres i Jutglà, que ha rematat massa creuat.

Amb la derrota al camp de l’Espanyol B, l’Olot ja sap contra quin equip del subgrup B jugarà el diumenge vinent en un enfrontament corresponent ja a la segona fase de la lliga. El conjunt garrotxí es veurà les cares amb l’Atzeneta, el setè classificat, al municipal a les 18 h.