Champions

El Manchester City pateix però signa el passi

Champions League. L’equip de Guardiola capgira un gol en contra i s’endú la classificació a semifinals per segon cop en la seva història

Dortmund 1 Manchester City 2

BORUSSIA DORTMUND:Hitz, Hummels, Raphael, Akanji, Mate (Tigges, 81’), Can, Dahoud (Hazard, 76’), Knauff (Reyna, 68’), Bellingham (Brandt, 81’), Reus i Haaland.MANCHESTER CITY:Ederson, Walker, Stones, Dias, Gundogan, De Bruyne, Zinchenko, Bernardo Silva, Rodri, Foden i Mahrez (Sterling, 88’).GOLS:1-0 (15’). 1-1 (55’) Mahrez, de penal, 1-2 (75’) Foden.ACUMULAT:2-4.ÀRBITRE:Del Cerro Grande.T.G.:Al local Bellingham.PÚBLIC:Sense públic, a porta tancada.

Guardiola ja té les seves primeres semifinals amb el Manchester City. El conjunt anglès es va classificar entre els quatre millors en la competició europea per segona vegada en la seva història després de superar el Borussia Dortmund. Els alemanys li van posar les coses molt difícils perquè es van avançar en el minut 15 tot deixant un resultat que els enviava a la ronda següent, però el City es va refer, sense brillantor, gràcies a dues errades del seu rival i fins i tot es va permetre el luxe de descansar en l’últim quart d’hora.

Una passada llarga cap a Haaland, amb una sèrie de rebots, li va arribar a Bellingham, que, amb sang freda, va clavar un xut per tot l’escaire i va avançar el seu equip. Amb l’1 a 0, després del 2 a 1 del resultat d’anada, el Dortmund estava classificat. Els alemanys van donar algun ensurt més i el City no es trobava del tot còmode, però de mica en mica la qualitat dels seus jugadors s’imposava. De Bruyne, amb un xut al travesser, va ser el jugador que més a prop es va situar del gol.

Errades del rival

El segon temps va ser demolidor per al Dortmund, que entenia que el partit consistia a defensar-se i deixar que Haaland fes la seva feina. El davanter, però, va quedar totalment anul·lat pel joc de posició del City i pràcticament no va tenir oportunitats per marcar. Els anglesos, en canvi, van aconseguir el gol de l’empat, el més difícil, en una mà molt càndida de Can que va enviar el futur del partit al punt de penal i a les botes de Mahrez. L’algerià va clavar la pilota a l’escaire i el partit va fer baixada per als de Guardiola, que van trobar el gol de la sentència en el minut 75 amb un xut de Foden, des del vèrtex de l’àrea, que va entrar pel pal del porter.