Champions

Guerra oberta en el futbol europeu

Futbol. La UEFA, les federacions i lligues anglesa, espanyola i italiana han mostrat la seva oposició frontal a una Superlliga

La UEFA, les federacions i lligues anglesa, espanyola i italiana han mostrat a través d’un comunicat, emès aquesta tarda, el seu rebuig frontal a la creació per part d’una dotzena de clubs d’una Superlliga europea al marge de les competicions actuals encapçalats pel Real Madrid i el Manchester United promotors d’aquest nou projecte que pot dinamitar el futbol europeu.

En l’escrit assenyalen que la UEFA, la FA anglesa, la Premier, l’RFEF, LaLiga, la FIGC i la Sèrie A han tingut coneixement que clubs anglesos, espanyols i italians podrien estar planejant l’anunci de la creació d’una denominada Superlliga tancada, just un dia abans que el Comitè Executiu de l’organisme continental defineixi el nou format per a la Lliga de Campions. En aquest cas, anuncien que aquestes organitzacions romandran “unides” per a “detenir aquest projecte cínic”, que “es basa en l’interès propi d’uns pocs clubs en un moment en què la societat necessita més que mai la solidaritat”.

Precisen que estudiaran “totes les mesures disponibles, a tots els nivells, tant judicials com esportives, per a evitar-ho” tot argumentant que “el futbol es basa en competicions obertes i en el mèrit esportiu, no pot ser d’una altra manera”.

Recorden en el seu comunicat que tal com va anunciar la FIFA i diverses federacions “els clubs implicats tindran prohibit jugar en qualsevol altra competició a nivell nacional, europeu o mundial, i els seus jugadors podrien veure’s privats de l’oportunitat de representar a les seves seleccions nacionals” i per últim apunta: “Agraïm als clubs d’altres països, especialment als francesos i alemanys, que s’hagin negat a implicar-se. Fem una crida a tots els amants del futbol, als aficionats i als polítics perquè s’uneixin a nosaltres en la lluita contra aquest projecte si segueix endavant. Aquest persistent interès propi d’uns pocs porta ja massa temps. Ja està bé”, conclou l’escrit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)