1a divisió

Florentino Pérez decideix indultar Carlo Ancelotti

1a divisió. El tècnic italià, acomiadat el 2015, torna a aconseguir les regnes del Real Madrid després de les negatives d’Allegri i Mauricio Pochettino

El Real Madrid és un dels equips de futbol més importants del planeta, però per entendre la seva cosmogonia cal ser al cap del seu president, Florentino Pérez. El mandatari blanc és qui decideix els fitxatges i les renovacions. “No està bé que ho digui jo, però del que més entenc és de futbol”, va dir l’empresari en la darrera assemblea de compromissaris del club. La frase, com a axioma, ho resumeix tot. El cosmos del Real Madrid es resumeix en el microcosmos particular de Florentino. Amo i senyor del club. El mateix que va ser assenyalat fa unes hores per Zinedine Zidane en una carta recollida pel diari AS en què apuntava directament a la presidència.

Florentino Pérez no té gaire paciència amb els tècnics i considera que si no es guanya una lliga o una Champions ningú mereix continuar a la casa blanca. Fins i tot, ha prescindit d’entrenadors guanyadors, i si no, que ho preguntin a Vicente del Bosque, que tot just acabar la lliga va sortir acomiadat amb dues Champions al currículum. El jerarca blanc buscava modernitat i nous mètodes. Era l’any 2003 i, amb els anys, l’essència de Florentino continua sent la mateixa.

Zidane va deixar el Madrid per voluntat pròpia i renunciant a l’any de contracte que li quedava, i va apuntar, com dèiem abans, a la presidència. Florentino necessitava un cop d’efecte immediat per cobrir la vacant del francès i, de retruc, tapar les crítiques cap a la seva figura. El mandatari és poc permeable a la crítica. El càsting per a la banqueta tenia dos noms: Allegri i Mauricio Pochettino. El tècnic argentí era el gran desitjat, però, de nou, la seva vinculació contractual (ara amb el PSG i abans amb el Tottenham) ha fet impossible el matrimoni. Allegri, al seu torn, va desestimar l’oferta blanca.

Llavors calia escollir una alternativa, un nom prou eloqüent i important per tapar el soroll mediàtic amb una notícia. Manual de supervivència de tots els clubs i l’escollit ha estat Carlo Ancelotti. Un vell conegut de la casa blanca que va guanyar la décima Champions gràcies a un gol de Ramos en el temps afegit (93’) i això li va permetre continuar un any més. El 2015 Florentino el va acomiadar per la necessitat de “donar un nou impuls” al seu club. Sis anys després d’aquelles paraules, recupera el tècnic transalpí que ha estat indultat pel magnànim Pérez. No sabem si per donar un impuls o bé per tenir un nou parallamps a la mà per quan ho necessiti.

Un contracte de tres temporades

Carlo Ancelotti ha signat un contracte de tres temporades amb el Madrid. El tècnic tenia contracte amb l’Everton però ha rescindit la seva vinculació amb el club anglès de manera amistosa. L’aposta del Real Madrid pel tècnic italià té un fort component pel coneixement que té del club. Ancelotti és un tècnic similar a Zidane (a qui va tenir de segon). És amable amb els futbolistes i la seva metodologia és flexible. No aixeca la veu i fuig de les polèmiques. Coneix la duresa de l’entorn i l’exigència a què el sotmetrà el club. Però el preparador italià sap conviure amb la pressió després de passar per múltiples banquetes exigents. Ha entrenat el Parma, la Juventus, el Milan, el Chelsea, el PSG, el Bayern de Munic, el Nàpols i l’Everton.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)