2a divisió FEF

La federació confirma els dos grups de la 1a divisió FEF i ja es coneix el format

La federació espanyola ha anunciat aquest migdia quins seran els dos grups de la nova 1a divisió federació. Finalment la divisió dels 40 equips s’ha fet seguint el criteri d’est i oest, amb l’excepció d’Andalusia que s’ha considerat tota a l’est, i això ha emparellat els equips catalans amb els valencians, balears, aragonesos, murcians, manxecs, andalusos i un madrileny, el Madrid Castella. La divisió final l’han acabat votant els presidents de tots els equips, a qui havia convocat el president de la federació espanyola Luis Rubiales.

El Nàstic, el Cornellà, el Barça B, el Sabadell i el Llagostera, els cinc representants catalans de la categoria, han quedat enquadrats en un grup 2 que realment fa por, i és que compta amb bastants dels equips cridats a ser punters de la categoria. I és que en aquest grup hi ha tres dels quatre descendits de 2a divisió A –el Sabadell, el Castelló i l’Albacete–, i fins a sis equips que han lluitat per pujar a la categoria de plata aquesta temporada –el Barça B, l’Andorra, l’Algesires, el Madrid Castella, el Linares i l’UCAM Múrcia. A més, també hi haurà els filials del Vila-real, el Sevilla i el Betis i altres equips molt potents com el mateix Nàstic, el Cornellà o l’Alcoià.

Un altre element a destacar és que des de la federació espanyola s’havia mig avançat que els vuit filials quedarien repartits quatre en cada grup, però finalment no ha estat així. I és que per completar el grup 2 hi havia moltes opcions de moure un equip de grup però s’ha acabat apostant pel filial del Real Madrid sense cap criteri objectiu més enllà de tenir un clàssic de filials a la nova categoria.

El format, establert

A més de la composició dels grups, en la reunió que ha tingut el president de la federació espanyola Luis Rubiales amb els 40 equips implicats també ha confirmat quin serà el sistema de competició. Baixaran 10 equips a segona federació, els 5 últims classificats de cada grup, i com fins ara en pujaran 4 a 2a divisió A, 2 procedents de cada grup. Els primers de cada grup pujaran directes, mentre que les altres dues places es decidiran en un play-off que jugaran del segon al cinquè classificat. El format de la promoció serà com el dels dos últims anys, amb una seu única que acollirà tots els partits, que es jugaran a partit únic. Les semifinals seran entre els segons i els cinquens classificats i entre els tercers i els quarts, i els quatre guanyadors jugaran les dues finals en què hi haurà en joc l’ascens a 2a A.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)