Eurocopa

La dolça estrena de Finlàndia

Grup B. La ventafocs obté un gran triomf contra Dinamarca en el seu debut en una Eurocopa. El partit restarà en la memòria pel desmai d’Eriksen, que ha marcat el rumb emocional del duel

Dinamarca 0 Finlàndia 1

DINAMARCA:Wass (Stryger Larsen, 76’), Kjaer (Vestergaard, 63’), Christensen, Maehle; Delaney (Cornelius, m.76), Eriksen (Jensen, 43), Hojbjerg; Poulsen, Wind (Skov Olsen, 63’), Braithwaite.FINLÀNDIA:Hradecky; Toivio, Arajuuri, O’Shaughnessy; Raitala, Lod, Sparv (Schüller, 76’), Kamara, Uronen; Pohjanpalo (Forss, 84’), Pukki (Kauko, 76’).GOLS:0-1 (60’) Pohjanpalo.ÀRBITRE:Anthony Taylor (Anglaterra) T.G.: A Robin Lod (5’); Sparv (51’).

Finlàndia va aconseguir un triomf contra pronòstic davant Dinamarca. Els finlandesos s’estrenaven en una competició oficial de seleccions i es van trobar amb un premi majúscul gràcies al gol de Pohjanpalo en l’única ocasió clara del partit. Un botí que van conservar fins al final, tot i que Dinamarca va acaronar l’empat gràcies a un penal d’Arajuuri sobre Poulsen. Hojbjerg va llançar el penal de manera defectuosa i deixant patent que Dinamarca estava sobre la gespa però que l’esperit i els seus pensaments circulaven per un altre lloc. De fet, el partit va tenir dues fases. Abans i després del greu ensurt protagonitzat per Eriksen. Durant la primera part, els locals van dominar el seu adversari, que només podia aguantar les esgarrapades ofensives sense proposar res més. Els danesos ho tenien tot a favor, però un element extemporani va capgirar el partit com un mitjó. El futbol són emocions, i l’alegria de Finlàndia, la convidada de pedra en la seva estrena, deixava constància de la primera gran sorpresa. El torneig ha vist com la tragèdia li ha passat pel costat i aquest és el gran triomf dels danesos, que avui podran continuar parlant amb el seu company Eriksen i veure com la vida li dona una altra oportunitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)