Eurocopa

Partidàs i triomf d’Holanda sobre Ucraïna (3-2)

Grup C.

Frank De Boer pot estar qüestionat al seu país, però la selecció holandesa ha ofert una molt bona imatge en el seu debut a l’Eurocopa i ha superat un rival de consideració, com és Ucraïna, en un duel carregat d’emocions. Els gols de Georginio Wijnaldum, Wout Weghorst i Denzel Dumfries, han superat els de Yarmolenko i Yaremchuk. Els oranje sumen tres punts i són segons en el grup C, per darrera d’Àustria.

El públic del Johan Cruyff Arena ha vist un partit força entretingut, jugat a un ritme vertiginós i amb arribades a les dues àrees. Holanda, que ha portat la iniciativa, ja ha tingut tres oportunitats claríssimes en els primers minuts, en les botes de Memphis Depay, Dumfries i Wijnaldum. Ucraïna, tot i que no ha estat tan a prop del gol, també ha freqüentat l’àrea de Sketelenburg. L’equip que entrena Andriy Shevchenko, amb menys possessió de pilota, ha competit a molt bon nivell i ha estat un rival força incòmode per als de Frank De Boer.

A la primera part només li ha faltat el gol, que hauria pogut arribar en el minut 39, quan Wijnaldum ha engaltat un xut duríssim que el porter ucranià, Bushchan, ha refusat de manera miraculosa. En la represa, però, les coses han estat ben diferents. Els holandesos, amb un Frenkie De Jong monumental, de seguida han reflectit en el marcador el seu domini: abans del minut 60 el resultat era de 2-0, després que Wijnaldum i Weghorst culminessin dues accions iniciades per Dumfries, un punyal per a la banda esquerra de la defensa ucraïnesa.

No estava tot dit, però. El tram final ha estat carregat d’emocions fortes. D’entrada, perquè, tot i que semblava que Ucraïna havia abaixat els braços, en el minut 75 Yarmolenko ha enviat la pilota a l’escaire de la porteria holandesa amb un xut des de la frontal de l’àrea, i en el 78, Yaremchuk ha clavat l’empat amb un cop de cap en una acció a pilota aturada mal defensada per la defensa oranje.

Plorava Holanda, però encara li quedava una bala per disparar a l’heroi de la nit: Dumfries. El cas és que , en el minut 85, hi ha hagut una centrada des de l’esquerra, que el lateral dret del PSV ha rematat de cap, picant la pilota i superant Zinchenko en el salt. El Johan Cruyff ha esclatat amb el 3-2 definitiu.