Eurocopa

Festa del gol a Amsterdam

Grup C. Holanda supera Ucraïna gràcies a una diana ‘in extremis’ de Dumfries, després de 90 minuts carregats d’emocions i que els ucraïnesos igualessin un 2-0 que semblava definitiu

Holanda 3 Ucraïna 2

HOLANDA:Stekelenburg; Dumfries, Timber (Veltman, 88’), De Vrij, Blind (Nathan Aké, 64’), Van Aanholt (Wijndal, 64’); De Roon, Wijnaldum, Frenkie de Jong; Weghorst (Luuk de Jong, 88’) i Depay (Malen, 90+1’).UCRAÏNA:Bushchan; Karavaev, Zabarnyi, Matviyenko, Mykolenko; Zinchenko, Sydorchuk, Malinovskyi; Yarmolenko, Zubkov (Marlos, 13’) (Shaparenko, 64’) i Yaremchuk.GOLS:1-0 (52’) Wijnaldum. 2-0 (59’) Weghorst. 2-1 (75’) Yarmolenko. 2-2 (79’) Yaremchuk. 3-2 (85’) Dumfries.ÀRBITRE:Felix Brych (Alemanya). T.G.: Sydorchuk.PÚBLIC:16.000 espectadors al Johan Cruyff Arena d’Amsterdam.

Poden qüestionar tant com vulguin Frank de Boer al seu país, però la selecció holandesa va oferir una molt bona imatge en el seu debut en l’Eurocopa, superant un rival de consideració, com és Ucraïna, en un duel carregat d’emocions. Els oranje sumen tres punts, gràcies als gols de Georginio Wijnaldum, Wout Weghorst i Denzel Dumfries, i són segons del grup C, darrere d’Àustria, contra qui jugaran dijous que ve. Yarmolenko i Yaremchuk van marcar per la selecció ucraïnesa.

El públic del Johan Cruyff Arena va disfrutar d’un partit força entretingut, jugat a un ritme vertiginós i amb arribades constants a les dues àrees. Holanda, que va portar la iniciativa, va disposar de tres oportunitats claríssimes en els primers minuts, en les botes de Memphis Depay, Dumfries i Wijnaldum. Ucraïna, per la seva banda, tot i que no va estar tan a prop del gol, també va freqüentar l’àrea de Stekelenburg. L’equip que entrena Andriy Shevchenko, amb menys possessió de pilota, va competir a molt bon nivell i va ser un rival força incòmode per als de Frank de Boer.

En la primera part, només li va faltar el gol, que hauria pogut arribar en el minut 39, quan Wijnaldum va engaltar un xut duríssim que el porter ucraïnès, Bushchan, va refusar de manera miraculosa. En la represa, però, les coses van ser diferents. Els holandesos, amb un Frenkie de Jong monumental, de seguida van reflectir en el marcador el seu domini a la gespa: abans del minut 60 el resultat era de 2-0, després que Wijnaldum i Weghorst culminessin dues accions iniciades per Dumfries, un punyal per a la banda esquerra de la defensa d’Ucraïna.

Tres gols més

No estava tot dit, però. El tram final del partit va estar carregat d’emocions fortes. D’entrada perquè, tot i que semblava que la selecció d’Ucraïna havia abaixat els braços, en el minut 75 Andriy Yarmolenko va enviar la pilota a l’escaire de la porteria holandesa amb un xut des de la frontal de l’àrea –signant el que podria ser el gol de l’Eurocopa–, i en el 78’ Roman Yaremchuk va clavar l’empat amb un cop de cap en una acció a pilota aturada mal defensada per la defensa oranje.

Plorava Holanda, però encara li quedava una bala per disparar a l’heroi de la nit: Dumfries. El cas és que, en el minut 85, Nathan Aké va enviar una centrada a l’àrea ucraïnesa, que el lateral dret del PSV va rematar de cap, picant la pilota i superant Zinchenko en el salt. Gol, el 3-2 definitiu, i el Johan Cruyff va esclatar.