Eurocopa

’Monsieur’ Benzema

Grup F. França debuta contra Alemanya (21 h.) i les mirades estaran sobre el davanter que torna a jugar un partit oficial amb les bleus sis anys després

El president de la Federació Francesa de Futbol, Noël Le Graët serà l’home més feliç que s’asseurà avui a la llotja de l’Arena Munic per veure el debut de França contra Alemanya. El motiu la presència de Karim Benzema. El davanter del Real Madrid és la gran novetat de la llista que va donar el seleccionador francès, Didier Deschamps, el 28 de maig. El tècnic va aixecar el veto que tenia imposat al punta des del 2015. Avui, Benzema tornarà a jugar un partit oficial amb França.

La poma de la discòrdia.

El motiu de la discòrdia es remunta al cas Valbuena. Un vídeo de contingut sexual on surt l’ara davanter de l’Olympiacòs grec i on Benzema hauria format part de suposades extorsions cap al seu company de selecció. El cas està als jutjats i l’audiència està prevista pel mes d’octubre. Des de l’inici del cas, ara fa sis anys, el davanter no ha tornat a vestir la samarreta de França per desig del seleccionador. Deschamps considerava una falta d’ètica el que havia passat entre els dos jugadors i Benzema n’era el culpable. El davanter s’ha perdut l’Eurocopa 2016 i el Mundial 2018 on França va ser campiona. La posició de força de Deschamps semblava indestructible vist els fantàstics resultats aconseguits sense un dels seus millors atacants. De fet, moltes van ser les crítiques cap al seleccionador per no cridar Benzema. Els mesos i els anys han anat passant i tothom donava per fer que Karim no tornaria a vestir, mai més, la samarreta dels Bleus. De fet, el mateix Benzema ja donava per perduda aquesta guerra davant la tossuderia del basc. De manera paral·lela Noël Le Graët va anar treballant pel seu retorn i fomentant el clima adequat per rebaixar les prerrogatives de Deschamps. “Va ser sensible a la fantàstica temporada de Karim Benzema i va voler fer les paus. El moment és l’adequat”, va dir el president de la Federació Francesa en una entrevista recent a Le Parisien. En aquesta conversa va revelar que fa sis mesos va veure com hi havia un canvi de rumb en l’opinió del seleccionador que va descloure amb la convocatòria definitiva del 28 de maig on el nom de Benzema era la gran sorpresa entre els 26 seleccionats.

La gran temporada del punta amb el Madrid, on s’ha erigit en el líder del conjunt blanc amb 29 gols en 45 partits, ha estat el principal motiu per retrocedir. Deschamps sap que amb Benzema, França és molt millor i encara més favorita per fer-se amb l’Eurocopa. L’ex davanter del Lió és pura vitamina per l’engranatge ofensiu dels gals. És el davanter perfecte per donar més força a un equip imparable i la seva versatilitat és el complement ideal per a Mbappé i Griezmann. Karim és, amb permís del crac del Paris Saint Germain, el futbolista més en forma de França i la comparativa amb Olivier Giroud, el nou titular de Deschamps en els últims anys, és odiosa. De fet, el seleccionador ha cridat a Benzema per gaudir d’un rol protagonista dins de l’equip. Aquesta nit davant Alemanya serà titular al costat de Mbappé segons va confirmar en la prèvia el tècnic.

L’últim partit de Benzema amb França va ser contra Armènia, el 8 d’octubre del 2015, avui torna en un partit estel·lar contra Alemanya i vestit com un dels grans reclams dels gals. Totes les mirades gravitaran sobre ell, però més enllà de les seves discrepàncies del passat el que ha fet tornar a Benzema és el seu futbol. Un joc lluminós i de gran qualitat d’un dels millors davanters del món. Deschamps busca ser campió d’Europa i amb el punta del Madrid tot serà més fàcil. Karim torna a ser Monsieur Benzema.

El doblet de la generació del 98

França té en el seu palmarès dues Eurocopes. La del 1984, l’únic gran títol de Michel Platini amb la seva selecció, i la del 2000 amb aquella fantàstica generació del 1998 que s’havia coronat campiona del Món a França derrotant el Brasil per 3-0 amb un majestuós Zinedine Zidane. Didier Deschamps coneix molt bé la història d’aquella generació perquè hi feia part com a jugador amb aquell doblet de Mundial i Eurocopa que ara vol repetir com a seleccionador.

França parteix com la gran favorita del torneig, ja no només per la seva condició d’actual campiona del món sinó, també, per ser subcampiona de l’Eurocopa després de perdre a la pròrroga en la final del 2016 contra Portugal (0-1). Els gals mantenen el bloc dels últims cinc anys, però amb peces rejovenides i la confiança que dona estar acostumats a lluitar per la glòria. Ara persegueixen repetir un doblet com els seus germans grans de la generació del 98 i per arguments, futbol i fiabilitat no serà un inconvenient.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)