Més futbol

2a DIVISIÓ A. GIRONA

El bloc del Girona creix sense pausa

La plantilla del Girona pren forma amb l'arribada de vells coneguts d'Agné

Serra i Dorca s'integren al club, que també confia renovar Jose i Chechu

Luso (Sant Andreu) reforça el lateral dret i debutarà a segona A

Xavi Julià accelera les gestions i també pretén fer tornar Tébar

Agné i Masferrer fan suar els jugadors amb dobles sessions

En el primer entrenament del Girona 2010/11 només hi havia dotze jugadors, però poques hores després la plantilla ja havia anat creixent. Els màxims responsables esportius no perden el temps i van començar a estructurar un bloc que tindrà una bona base de jugadors ben coneguts per Raül Agné. Coincidint amb la primera jornada de treball de l'equip, el club va segellar el retorn d'Albert Serra, la continuïtat d'Albert Dorca, a més del fitxatge de Luso (Sant Andreu). També té ben madurada la renovació de Jose i Chechu i confia convèncer Marcos Tébar, que va jugar mig curs a Montilivi cedit pel Madrid, amb el qual s'ha estat entrenant aquests dies.

Xavi Julià va confirmar ahir al matí que amb Serra i Dorca –així com amb Luso– l'acord estava només pendent de la firma, que es va fer a la tarda. De fet, el defensa va tenir temps d'incorporar-se a mig entrenament. Serra torna a Girona després d'haver-ne de sortir per decisió de Josep Gusó i anar al Llevant. El central banyolí, de 32 anys, havia jugat quatre campanyes seguides a Montilivi, des de tercera a segona A, categoria en què va debutar amb uns números espectaculars (37 partits, 3.199 minuts i 4 gols). Amb el Llevant, que va pujar a primera, va disputar 14 partits (1.042 minuts). El contracte el vincula al conjunt gironí per una temporada.

Dorca, dos anys.

També va tancar un acord amb el Girona ahir a la tarda Albert Dorca, tot i que s'ha de firmar avui. El nou contracte serà per dues temporades. El migcampista garrotxí, de 27 anys, era una prioritat per a Agné, que el va fer un fix al doble pivot amb Jordi Matamala (38 partits i 3.047 minuts la primera campanya a segona A).

Luso, a llarg termini.

Pendent d'acabar-se d'entendre amb Jose, el primer lateral dret –ja va fer tot l'entrenament d'ahir a la tarda– és Luis Delgado, Luso. El jugador, de 25 anys, ha tingut un bon rendiment a segona B, en què ha acumulat sis temporades, i feia temps que tenia a sobre la taula l'oferta de renovació del Sant Andreu, però sabia també que el Girona li anava al darrere i ha volgut esperar l'oportunitat de debutar a segona A. Luso ha firmat un contracte llarg amb el Girona, de tres temporades. Format a Saragossa, va tenir un curiós i efímer pas pel Figueres –en la temporada del Miapuesta– perquè, poc després de ser fitxat, Josep Clotet el va descartar, i va trobar lloc a la Rapitenca. Després, ha jugat amb molta regularitat amb el Sant Andreu.

Matí i tarda.

El Girona va començar ahir els entrenaments amb una doble sessió, i per avui n'hi ha programada una altra. Demà hi haurà un sol entrenament al matí i diumenge, el primer partit, la tradicional visita al camp del Salt (a dos quarts de nou de la nit). Raül Agné i, sobretot, el preparador físic Toni Masferrer, fan suar de valent els jugadors. El cos tècnic el completen el segon entrenador, Rodri, i l'entrenador de porters, Toni Jiménez. A més, els tècnics compten amb Jordi Balcells com a col·laborador de Masferrer, però el lloretenc ha de resoldre una qüestió laboral.

LA FITXA DE LUSO

Luis Delgado, «Luso»
Naixement:
4-12-1984 a Saragossa
Demarcació:
lateral dret
Alçada i pes:
1m79 i 75 quilos TEMPORADA EQUIP PARTITS (GOLS) 2004/05 Saragossa B (2a B) 24 (1) 2005/06 Saragossa B (2a B) 29 (0) 2006/07 Rapitenca (3a) 30 (6) 2007/08 Sant Andreu (2a B) 30 (2) 2008/09 Sant Andreu (2a B) 35 (0) 2009/10 Sant Andreu (2a B) 34 (2)

El lateral brasiler Wellington, propietat de l'Espanyol, a prova

El primer entrenament del Girona, ahir al matí, va tenir dotze jugadors amb contracte –Migue i Tortolero van treballar al gimnàs–, el porter juvenil Albert Quintana i també Wellington Baroni, un jugador brasiler que està a prova. Wellington, de 21 anys, és lateral esquerre i pertany a l'Espanyol, que el va fitxar la temporada passada i el va cedir al Panionios grec, amb el qual té un conveni de col·laboració. Wellington es va formar al Paraná i havia jugat també a l'AA Iguaçú. «La banda esquerra la tenim una mica coixa. No el coneixem, però el volem veure», va dir Xavi Julià.

Amb el Llagostera hi haurà col·laboració, però no filiació

El director esportiu del Girona, Xavi Julià, i el del Llagostera, Oriol Alsina, es van reunir ahir a Montilivi per confirmar que no hi haurà filiació entre els dos conjunts. Julià, però, va assegurar que hi haurà una bona col·laboració amb el Llagostera: «Tindrem contactes i hi jugarem un amistós [el 8 d'agost]. Hem de tenir bona relació amb tots els clubs de la demarcació, i més amb el Llagostera i el Palamós, els dos de tercera.» Oriol Alsina entén la decisió del Girona. «No passa res. Les relacions continuaran sent molt bones.» Els jugadors que van sortir de divisió d'honor juvenil es mantindran al Llagostera si no demanen marxar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)