Eurocopa

Espanya té una ‘final’ dimecres

Grup E. Els de Luis Enrique tornen a empatar, ara contra Polònia, i estan obligats a guanyar Eslovàquia per ser en els vuitens de final. Morata marca i Gerard Moreno falla un penal

Espanya 1 Polònia 1

ESPANYA:Unai Simón; Marcos Llorente, Laporte, Pau Torres, Jordi Alba; Rodri, Koke (Fabián, 67’), Pedri; Gerard Moreno (Sarabia, 67’), Morata (Oyarzabal, 86’) i Dani Olmo (Ferran Torres, 61’).POLÒNIA:Szczesny; Bereszynk, Glik, Bednarek (Dawidowicz, 85’), Puchacz; Jozwiak, Klich (Kozlowski, 54’), Moder (Linetty, 85’), Zielinski; Swiderski (Frankowski, 67’) i Lewandowski.GOLS:1-0, Morata (25’)- 1-1, Lewandowski (54’).ÀRBITRE:Daniele Orsato (Itàlia).T.G.:Klich, Moder, Jozwiak, Lewandowski, Rodri i Pau Torres.PÚBLIC:16.000 espectadors.

La selecció espanyola jugarà dimecres, contra Eslovàquia, una final en la fase de grups de l’Eurocopa. Després de no passar de l’empat ni contra Suècia ni contra Polònia, els de Luis Enrique estan obligats a guanyar el tercer partit d’aquesta Eurocopa si volen ser en els vuitens de final. Poca gent posava Espanya entre les seleccions favorites per guanyar aquest torneig. El perquè ha quedat clar en aquests dos partits. És molt lluny de seleccions com França, Alemanya, Bèlgica, Itàlia, Holanda... Especialment pel que fa al gol i a la creació d’oportunitats. Perquè, de domini sobre els rivals, en té, però no els supera en allò que és el més important en futbol: el gol. I això que ahir va marcar el jugador que més desitjava que ho fes el seleccionador després dels xiulets que havia rebut en el primer partit. Però el gol de Morata no va servir a la selecció espanyola per guanyar. Perquè Lewandowski va aprofitar la feblesa de Laporte per empatar i perquè Gerard Moreno, l’home demanat per l’afició, va fallar un penal.

El partit s’havia començat a jugar amb l’alineació espanyola. A Luis Enrique li rellisca tot, especialment les crítiques i el que puguin dir els seus detractors. Crítiques a l’alineació del partit contra Suècia. Xiulets per Morata. La seva resposta va ser clara. Només un canvi en l’onze titular contra Polònia i Morata, titular. Això sí, la modificació va ser de pes. Entrada del català Gerard Moreno, l’home reclamat per tothom, autor de més d’una trentena de gols aquesta temporada amb el Vila-real. I l’aposta va sortir bé a Luis Enrique en un primer moment. Una centrada de Gerard Moreno la va convertir en gol Morata en el minut 25 i va avançar la selecció espanyola. La celebració va ser especial. Agraïment del davanter del Juventus al seu entrenador. Morata va haver d’esperar per fer-ho perquè el gol el va anul·lar primer l’assistent i el va concedir el VAR, però una vegada Orsato va assenyalar el centre del camp, cursa de Morata cap a l’àrea tècnica per abraçar-se amb Luis Enrique, que l’esperava assegut a la nevera que porta les ampolles d’aigua.

El gol hauria d’haver tranquil·litzat la selecció espanyola, però res de res. Polònia estava eliminada en cas de derrota i no va tenir cap més remei que anar a buscar el gol. El va tenir a tocar abans del descans quan Swiderski va rematar al pal. El refús va caure als peus del Bota d’Or d’aquesta temporada, Lewandowski, però Unai Simón li va guanyar la partida amb una aturada espectacular. L’afició espanyola va quedar alleugerida, però el Bota d’Or no va fallar la segona oportunitat que va tenir, en els primers minuts de la segona part. Bon gol de cap aprofitant la feblesa de Laporte. Els nervis i l’obligació de guanyar es traspassaven a la selecció espanyola, que minuts després de l’empat no va saber aprofitar una immillorable oportunitat per tornar a agafar avantatge en el marcador. Trepitjada de Moder a Gerard Moreno, VAR i penal. El català va enviar la pilota al pal i Morata no va saber aprofitar el refús. Fins al final, més domini espanyol i molta possessió de pilota, però sense efectivitat. Segon empat dels de Luis Enrique que els obliga a guanyar dimecres Eslovàquia per passar.