Eurocopa

Eurocopa

Grup D

El pulmó de la Premier League

Tomas Soucek és el jugador que més corre a la lliga anglesa, inspirat per la seva mare, amant de les maratons

Poques setmanes després d’aterrar a Londres, el gener del 2020, la pandèmia va embargar la vida de Tomas Soucek. Com la de tots. Però, en el cas d’aquest migcampista nascut a Praga, ho va fer en un moment inoportú, en què tot just afrontava el repte més gran de la seva vida.

Enmig d’un semiconfinament que li impedia d’entrenar-se amb els seus nous companys del West Ham, Soucek va decidir de refugiar-se en les 136 hectàrees de Hackney Marshes, una de les zones naturals més grans de Londres. “Vaig agafar una pilota i uns cons i intentava fer un entrenament normal, però individual. A vegades la meva dona em tirava la pilota i m’ajudava que fos més amè”, ha explicat al diari The Guardian el migcampista que, mimetitzat en el verd de Londres, no devia sentir-se gaire lluny de la seva Praga natal ni d’una infància en què córrer entre arbres va ser una rutina coneguda. “Durant els darrers 15 anys la meva mare –Iva– ha corregut mitges maratons i maratons. A vegades em duia a mi al bosc”, ha explicat Soucek, que de la sang i l’esperit d’Iva ha heretat una resistència a l’esforç i una intensitat que l’han ajudat a tenir una adaptació immediat a un torneig d’enorme segell físic com és la Premier League. En el seu primer any sencer al campionat anglès, de fet, ningú ha fet més quilòmetres que el migcampista de Praga (364), que en poc temps s’ha convertit en un pilar indispensable per a un West Ham que s’ha quedat a tocar de les posicions europees en un mig del camp en què ha format una parella impenetrable amb Declan Rice, qui aquest vespre serà el seu rival sobre la gespa de Londres. A Soucek, a més, també l’ajuda venir d’un equip com l’Slavia, que en les darreres temporades ha demostrat competir amb una intensitat extraordinària i que avui és la columna vertebral de la selecció de la República Txeca.

Per al West Ham, a més, l’arribada de Soucek ha estat rendible sobre el terreny de joc i també pel que fa a l’scouting, perquè el migcampista va recomanar a la directiva del club el fitxatge de Vladimir Coufal, company seu a l’Slavia i que en el seu primer any al club de l’est de Londres s’ha mostrat com un competidor nat. El que podria semblar un salt excessiu, d’una lliga menor com la txeca fins a la Premier, ha resultat pujar un graó com si res per als dos futbolistes txecs, especialment per a Soucek, un migcampista exuberant com pocs sobre el terreny de joc i que, segons el seu entrenador, David Moyes, ha canviat la mentalitat del seu equip: “És d’aquells jugadors que estan acostumats a guanyar cada tres dies i això ens ha ajudat.”

10
gols
ha fet enguany a la Premier Soucek, segon migcampista més golejador del torneig, rere Ilkay Gündogan.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)