Eurocopa

Itàlia jugarà la final

Eurocopa. La selecció que entrena Roberto Mancini elimina el combinat espanyol en el desempat des del punt de penal

L’estadi de Wembley ha estat una festa abans de l’inici del partit en homenatge a Raffaella Carrà. Després dels penals, la festa ha estat només italiana perquè la selecció que entrena Roberto Mancini ha estat més encertada que l’espanyola des dels onze metres i s’ha classificat per a la final de l’Eurocopa gràcies a una aturada de Donnarumma a llançament de Morata i un penal xutat fora per Dani Olmo.

Al definitiu desempat s’ha arribat després d’una nova pròrroga, la tercera que ha jugat la selecció espanyola en el torneig, i un partit amb poques oportunitats de gol i molt domini del combinat de Luis Enrique. El pla de partit ideat per Mancini ha estat a punt de sortir-li bé a la selecció italiana, que guanyava a falta de deu minuts per al final dels noranta minuts. Els italians han abandonat la idea desplegada durant tota l’Eurocopa, ser protagonista i tenir la pilota, per tornar a ser el combinat de sempre, fent-se fort en defensa i esperant una errada del rival. Luis Enrique ha sorprès amb la suplència de Morata i posant a Dani Olmo com a fals davanter centre. El català ha jugat entre línies, traient de posició als dos excel·lents centrals italians, Chiellini i Bonucci. A més, amb un gran Busquets en la direcció, la selecció espanyola tenia superioritat en el mig del camp i la pilota ha estat seva. Això sí, la possessió espanyola no es traduïa en oportunitats de gol. Una bona passada de Pedri que Oyarzabal no ha sabut aprofitar i res més. Itàlia, en la primera part, una rematada en contraatac d’Emerson que ha tocat el pal i prou.

Però a l’inici de la segona, una nova transició italiana, aquesta molt ràpida, ha acabat en gol. Amb Immobile desaparegut, ha estat Chiesa l’encarregat de superar Unai Simón amb un xut ajustat al pal.

Tenia la selecció espanyola mitja hora per forçar la pròrroga contra tota una experta en l’art de defensar un resultat, com ja havia demostrat en els quarts de final en uns últims minuts agònics contra Bèlgica. Oyarzabal ha fallat un gol increïble i Luis Enrique ha posat pólvora en el camp amb Morata i Gerard Moreno. I el jugador del Juventus, l’home que va ser xiulat en els dos primers partits d’aquesta Eurocopa a Sevilla, ha estat capaç de superar el mur italià a falta de deu minuts. Gràcies a una bona combinació amb Dani Olmo ha superat als seus dos companys d’equip, Bonucci i Chiellini, i ha enviat el partit a una pròrroga massa història. Els penals han portat la selecció italiana a la final de l’Eurocopa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)