Eurocopa

Anglaterra, finalista en guanyar una gran Dinamarca (2-1 ) a la pròrroga

Eurocopa.

Anglaterra jugarà, contra Itàlia, la seva primera final d’Eurocopa, el pròxim diumenge. En una esplèndida nit de futbol, l’equip de Gareth Southgate ha superat Dinamarca, a Wembley, en la segona semifinal del torneig. Damsgaard ha obert el marcador a favor de l’equip escandinau, Kjaer ha fet, en pròpia porta, l’empat abans de la mitja part, i Kane, de penal i en la pròrroga, ha signat el gol definitiu.

Els anglesos han sortit mossegant. Empesos pel seu públic, han volgut fer-se presents des de la sacada inicial. Els danesos, que volien que el partit tingués un ritme més reposat, han hagut de treballar de valent per contenir la fogositat dels jugadors locals però, a poc a poc, han anat guanyant terreny. De fet, en el minut 25, un xut amb rosca de Damsgaard que ha fregat l’escaire ha estat la primera oportunitat clara de la nit. Cinc minuts després, aprofitant una falta molt innocent de la defensa anglesa a prop de la frontal de la seva àrea, el mateix Damsgaard ha executat un lliure directe de forma magistral i ha aconseguit el que cap altre futbolista en aquesta Eurocopa: fer-li un gol a Pickford.

Callava Wembley, somiava Dinamarca i Anglaterra mirava de corregir el marcador amb la màxima celeritat, recuperant la inèrcia inicial. Schmeichel ha fet una aturada monumental davant d’Sterling, en el minut 38, però no ha pogut fer res per evitar l’empat, un minut més tard: Kjaer ha enviat a la xarxa, en voler refusar, una vertiginosa passada de Saka des de la línia de fons.

Després del descans no ha canviat el panorama. Han continuat les anades i tornades a les dues àrees i els dos equips han mirat d’imposar els seus arguments, honorant la seva presència en la semifinal. L’espectacle futbolístic ha estat digne de veure i només la bona actuació dels porters, especialment d’Schmeichel, ha evitat que el marcador no es mogués més durant el temps reglamentari.

En la pròrroga el partit s’ha inclinat definitivament cap a l’àrea danesa. Harry Kane, que ha completat la seva millor actuació en el torneig, ha liderat l’atac anglès, secundat per Foden, Grelish i Sterling. Aquest últim ha caigut a dins de l’àrea, poc abans que s’acabés la primera part del temps afegit, en una topada amb Maehle, i l’holandès Makkelie ha xiulat un penal que ha suposat el 2-1. Schmeichel ha refusat el xut des dels onze metres de Kane, però no ha pogut tapar la segona rematada del davanter del Tottenham, que ha anat a la xarxa.

Els dos equips han entomat els últims quinze minuts molt justos de forces. Anglaterra ha contingut la seva empenta ofensiva i Dinamarca ha provat d’estirar-se, però ha acabat abaixant els braços.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)