2a divisió FEF

El Lleida afronta tres setmanes decisives per sobreviure

L’ajuntament encarrega un informe tècnic-jurídic sobre el compliment dels convenis amb el club i li dona un termini de tres setmanes perquè acrediti que compleix les condicions fixades per rebre les subvencions retingudes

El futur del Lleida Esportiu es veu més complicat que mai, i és que els dirigents de l’entitat, els germans Albert i Jordi Esteve, comencen a tenir tothom en contra arran de la seva mala gestió. A inicis de mes el club va ser objecte d’una inspecció de treball i això ja va fer saltar les primeres alarmes, confirmant-se després que els integrants del primer equip i els entrenadors del futbol base no han cobrat en el que portem de temporada. Des del club es va explicar que preveien poder resoldre aquesta situació en un termini de 10 o 20 dies, però ja ha passat aquest temps i encara no hi ha novetats. De fet, l’últim conflicte a encendre’s és entre el club que ara dirigeix Jordi Esteve –va agafar el relleu del seu germà al juliol– i l’ajuntament de Lleida.

Guerra de comunicats

Dijous passat el Lleida Esportiu va emetre un comunicat en el que s’explicava que Jordi Esteve havia mantingut una reunió amb Ignasi Amor, regidor d’esports de l’ajuntament de Lleida. Segons el club en aquesta reunió es va establir un termini de 60 dies “perquè l’Ajuntament exposi al club tots els projectes d’àmbit local tant socials com econòmics dins de l’àmbit privat i/o empresarial que ha rebut durant els darrers 11 anys i que s’hagin interessat pel projecte identitari del futbol lleidatà”, a banda d’altres aspectes. L’Ajuntament de Lleida, però, ha desmentit que això sigui així, i avui ha respost amb un altra comunicat en què es deixa la porta oberta a retirar al club la cessió d’ús del Camp d’Esports, el que suposaria deixar el conjunt lleidatà sense camp –en el comunicat també es diu que els equips de la base podrien continuar, en tot cas, fent us de les instal·lacions durant aquesta temporada.

A l’espera de la documentació

Concretament l’ajuntament de Lleida s’ha mogut en dos sentits. Per una banda el govern municipal ha encarregat un informe tècnic-jurídic sobre l’execució dels convenis que el Lleida Esportiu té subscrits amb l’Ajuntament i els possibles incompliments de les obligacions que se’n deriven. El regidor Ignasi Amor ha detallat que els convenis que la Paeria té subscrits amb el club són el de 26 d’agost de 2016 per la substitució de la gespa del Camp d’Esports i el de 7 de juliol de 2017, per la cessió d’ús de les instal·lacions municipals del Camp d’Esports i del camp de futbol annex. A més, s’ha donat un termini de tres setmanes al club perquè acrediti que compleix les condicions fixades per a rebre les subvencions retingudes per la substitució de la gespa de l’estadi, que corresponen al període 2018 a 2021, per un import total de 238.371 euros. Unes condicions que amb els deutes pendents amb els treballadors tindrà molt difícil de complir.

“En les properes setmanes analitzarem els informes que s’han encarregat, així com tota la documentació que pugui aportar el club, si és que així ho fa, i altres fets que es puguin produir durant aquest període. A la vista de tot això, prendrem la decisió que correspongui sobre la continuïtat o la resolució del conveni de cessió d’ús del Camp d’Esports. No descartem cap opció i intentarem que la decisió sigui adoptada amb el màxim consens possible dels grups municipals, que així ho han manifestat en la comissió celebrada en el dia d’avui”, ha afirmat el regidor Ignasi Amor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)