Champions

El retorn als orígens

Champions. L’Atlético, amb moltíssims problemes futbolístics durant tot el curs, troba en la seva versió més recognoscible amb Simeone el camí per tornar a ser competitiu i eliminar el Manchester United

Man. United 0 Atlético 1

MANCHESTER UNITED:De Gea; Dalot, Varane, Maguire (Mata, 84’), Telles; McTominay (Matic, 67’), Fred (Cavani, 75’), Fernandes (Pogba, 67’); Sancho, Elanga (Rashford, 67’) i Cristiano.ATLÉTICO:Oblak; Llorente, Giménez, Savic, Reinildo, Lodi; De Paul, Herrera, Koke (Kondogbia, 80’); Félix (Felipe, 90’) i Griezmann (Correa, 93’).GOLS:0-1 (41’) Lodi.ÀRBITRE:Slavko Vincic.T.G.:als locals Matic i Dalot; als visitants De Paul i Herrera.

Ajax 0 Benfica 1

AJAX:Onana; Blind, Martínez, Timber (Kudus, 96’), Mazraoui; Gravenberch, Berghuis (Klaassen, 81’), Álvarez (Brobbey, 81’); Tadic, Haller i Antony.BENFICA:Vlachodimos; Grimaldo, Vertonghen, Otamendi, Gilberto (Lázaro, 91’); Taarabt (Meite, 46’), Weigl, Everton (Yaremchuk, 72’); Gonçalo Ramos (Bernardo, 91’), Núñez i Rafa Silva.GOLS:0-1 (77’) Darwin Nuñez.ÀRBITRE:Del Cerro Grande.T.G.:als locals Timber i Blind; al visitant Gonçalo Ramos.

L’Atlético s’acosta al que ha de ser l’Atlético. Després d’un curs amb multitud de problemes futbolístics, tot i tenir una de les plantilles amb més nivell en la seva història, Diego Pablo Simeone ha trobat el camí. I és que, a la deriva en la lliga, on era el campió i el principal candidat al títol, fora aviat en la copa i classificat per a vuitens de la Champions de miracle, l’equip colchonero havia de canviar el rumb, i fa poc més d’un més que el preparador argentí va decidir recuperar el llibret original, el més cholista, en què el rigor defensiu, l’esperit de sacrifici i el contraatac componen les línies mestres, i, així, està anant cap amunt. Han agafat protagonisme jugadors que no el tenien, com Joao Félix, Herrera, Kondogbia, Renan Lodi i Reinildo, i l’han perdut d’altres com Luis Suárez, Carrasco i Lemar.

I, ahir, a Old Trafford va seguir amb aquesta fórmula per superar el Manchester United (0-1), eliminar-lo i accedir als quarts de final. A més, va rendir-li un futbolista que sempre havia estat fonamental però que aquesta campanya no està en la seva millor versió, Oblak, autor de diverses aturades en moments clau, fonamentals per conservar el resultat. El guió del matx va ser majoritàriament el d’un Atlético esperant per sortir a la contra davant d’un Manchester United incapaç d’oferir arguments col·lectius, d’acord amb les individualitats que té. En una transició ràpida just abans del descans, Renan Lodi (41’), a centrada de Griezmann, va colpejar amb un gol de cap i el marcador ja no es va moure. I és que en la segona part el grup dirigit per Ralf Rangnick, molt decebedor, tampoc va saber respondre tot i acabar amb un munt de jugadors ofensius i de talent.

ELS VESTIDORS

M’emociona veure un equip competitiu, que no li fa vergonya haver-se de replegar i que sap el que fa
Diego Pablo Simeone
TÈCNIC DE L’ATLÉTICO

Trompada de l’Ajax

L’Ajax, que havia protagonitzat una fase de grups immaculada i era una de les sensacions de la competició, va dir adeu. El Benfica, botxí del Barça en l’esmentada primera fase, el va guanyar (0-1) al Johan Cruyff Arena amb un gol de Darwin Núñez (77’) en el tram final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)