3a divisió FEF

FERRAN COSTA

ENTRENADOR DEL CE MANRESA, CAMPIÓ DE 3A DIVISIÓ FEF

“Serem un equip recordat”

“Volíem ser fidels a un estil, a una identitat, i veure fins on érem capaços d’arribar”, diu el tècnic que ha fet pujar el Manresa

“Ningú ens guanyarà en treball i il·lusió a segona FEF”

Ferran Costa (Castelldefels, 1994) va assumir la direcció esportiva del CE Manresa l’estiu del 2020 i, amb 27 anys i en la segona temporada com a tècnic del primer equip, s’ha proclamat campió de la tercera divisió i ha aconseguit, per primera vegada en la història de l’entitat, l’ascens a segona FEF.

Com porta el fet de ser protagonista de la fita més important del Manresa en els seus 116 anys d’història?
És un orgull molt gran pensar que serem un equip que seguirà estant present en el temps i, sobretot, estic molt feliç pel grup de jugadors, que treballen moltíssim, i també per la junta directiva, que va agafar el club en un moment molt complicat i també mereix poder viure un moment com aquest.
Li ha donat temps de fer una valoració del que ha estat la temporada? Hi creien, en aquest desenllaç?
No som partidaris de marcar objectius a llarg termini perquè penso que t’allunyen de donar el teu màxim en el dia a dia, i nosaltres no volíem deixar d’evolucionar com a equip, ser fidels a un estil, a una identitat, millorar i anar setmana a setmana, i veure fins on érem capaços d’arribar. Sempre he cregut en aquest grup, en la capacitat per fer coses maques i poder viure un dia com el de diumenge, és inoblidable.
Quina és la clau d’aquest èxit?
Primer, tenir uns bons valors, que les coses importants ho siguin per a tots, començant per la junta directiva, i seguint pel cos tècnic i pel planter. És un grup molt unit, molt fort, que ha hagut de fer front durant la temporada a circumstàncies molt adverses pel que fa a lesions i que sempre ha tirat endavant sense buscar excuses. Aquesta mentalitat és clau per sentir el que fas. Independentment de qui fos el rival, cada setmana vam tractar de ser nosaltres mateixos i buscar la nostra millor versió.
Mirant les estadístiques, presenten unes dades impactants. Per exemple, mai han perdut fora de casa.
Diumenge encara teníem aquesta imbatibilitat i no era bon moment per encaixar la primera derrota fora de casa. El grup ha estat estable i regular, i hem tingut la capacitat d’imposar un estil i adaptar-nos per ser tan competitiu com fos possible segons el que demanava cada partit.
Com ha viscut el duel amb l’Olot, ‘a priori’ el principal favorit de la categoria?
Ha estat una lliga duríssima. Cada setmana s’ha demostrat que tothom podia perdre contra qualsevol. Així ha estat amb l’Olot, molt difícil competir de tu a tu amb ells.
Quines són les perspectives per afrontar el nou repte de la segona RFEF?
Les nostres línies mestres no variaran. Hem optimitzat recursos i ho seguirem fent. En treball i il·lusió, no ens guanyarà ningú. Toca dissenyar tot el que el club necessiti per competir en una categoria com aquesta.
Al juny acaba contracte. Quina és la seva prioritat?
Ara toca gaudir aquest títol i més endavant tindrem temps de pensar i decidir, però aquí em sento molt valorat, amb un grup de jugadors magnífic amb els quals tinc un vincle molt gran.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)