3a divisió FEF

L’última paraula només la tindrà un

‘Play-off’ d’ascens a 2a divisió FEF. L’Olot i el Girona B s’enfronten a Rubí (19 h) en la final de la fase catalana buscant el bitllet a la final de Madrid, que dona accés a la 2a divisió FEF

Avui és el dia. Tota una temporada de 3a divisió FEF es resumeix en el que passi aquesta tarda (19 h) sobre la gespa inestable del municipal de Can Rosés, a Rubí, en el duel entre l’Olot i el Girona B. Un continuarà viu en el play-off d’ascens a 2a divisió FEF com el representant català en la final que es disputarà la setmana que ve a Madrid –dilluns serà el sorteig per definir el rival, l’horari i el camp–, en què tindrà l’objectiu d’assolir l’ascens i acompanyar el Manresa en el camí cap a la categoria superior, i l’altre dirà adeu a la temporada amb un molt mal gust de boca i sabent que el curs que ve l’espera, de nou, la cinquena categoria del futbol espanyol. És molt el que hi ha en joc, i després de superar en la primera eliminatòria el Sant Andreu, l’Olot, i el San Cristóbal, el Girona B, ningú vol deixar la lluita abans d’hora. És el moment de mostrar la millor versió de cadascú, i en aquest sentit els dos tècnics estan tranquils. “Veníem d’una dinàmica de bons resultats però no palpàvem confiança a l’equip. Contra el Sant Andreu no vaig veure fissures, em va agradar i vam sortir reforçats. Esperem la millor versió en la final”, va assenyalar en la prèvia el tècnic de l’Olot Manix Mandiola, mentre que Axel Vizuete també veu l’equip en el millor moment: “L’equip arriba en molt bon moment, no només per la semifinal en què vam fer un gran partit i vaig quedar satisfet per com vam guanyar. Estic content de veure com està l’equip, en bon estat de forma, confiança i tranquil·litat. Vam demostrar personalitat dins del camp.”

Amb pressió

Per a l’Olot l’ascens era una obligació des de l’inici de temporada, així que després d’escapar-se l’ascens directe els garrotxins no tenen marge d’error. “Respecte a qualsevol equip l’Olot és favorit. L’afició ens dona suport, em transmeten les seves ganes i en parlen. Per a nosaltres és molt important”, reconeix Manix Mandiola, que espera un partit complicat: “Qui cregui que serà fàcil està equivocat. En qualsevol esport i categoria, quan arribes a la final no hi ha marge per a la relaxació. El Girona B és el clàssic filial, que juga bé a futbol, amb molts dels components que s’han entrenat i han debutat amb el primer equip en el futbol professional però no és un equip perfecte, i de fet en la classificació va quedar al darrere de l’Olot i això és per alguna cosa.”

Mandiola no tindrà cap baixa per afrontar el partit decisiu d’aquesta tarda i té clar quina és la via per aconseguir ser a la final la setmana que ve. “Es tracta de jugar junts, a l’hora de defensar ajuntar-nos, que hi hagi ajudes... Si anem a pit descobert a l’un contra un podem prendre mal ja que tenen qualitat, que hagin de desbordar més d’un per fer-nos mal. Hem d’estar ordenats perquè si no patirem”, comenta el tècnic de l’Olot, que valora l’experiència dels seus: “L’experiència i la qualitat individual és clau en partits com el que jugarem. La suma de tot ens va permetre passar a la final. De fet també tenim nois joves com en Guillem, que va jugar sense pressió. Tenen pes a la categoria i no els impressionarà un partit com aquest.”

Una espina

El Girona B també té pressió. Potser no tanta com l’Olot, per no manifestar des de l’inici de curs l’objectiu indispensable de pujar de categoria. Però és indiscutible que quedar-se a les portes de l’ascens per segon curs consecutiu faria molt mal. “Hem viscut situacions que ens poden ajudar en aquest partit. Veníem de dos ascens, però el curs passat ens va tocar creu”, comenta el tècnic Axel Vizuete, que trasllada els nervis al rival: “La pressió la té l’Olot. Se li va escapar la primera posició de la lliga i s’ho juga tot a una carta sabent que tenim armes per fer mal.”

Un dels hàndicaps, sobretot mental, que pot tenir el Girona B és no haver guanyat l’Olot en la lliga. “Contra el San Cristóbal tampoc havíem guanyat. Ara és un partit i intentarem dominar els detalls. Ara amb Mandiola utilitzen cinc defenses i són més pràctics, sense assumir riscos. Veurem qui es troba més còmode”, analitza el tècnic.

Vizuete, que tindrà les baixes de Shin, Joel Roca i Loïc, va elogiar la temporada dels seus abans de disputar la cita clau d’aquesta tarda. “M’agrada posar les notes al final de temporada i podria variar segons com acabi. El que sé és el que tenim i l’aposta per damunt de tot és per la formació. Això ens ha permès que l’equip anés a més. No hi havia l’objectiu de pujar, però sí el de formar jugadors i si ens basem en això la nota és molt bona”, valora Axel Vizuete.

18 Partits guanyats 17

7 Partits empatats 7

7 Partits perduts 8

53 Gols a favor 38

32 Gols en contra 25

LA PRÈVIA

Respecte a qualsevol equip l’Olot és favorit, però qui cregui que serà fàcil està equivocat; les finals sempre són complicades
Si anem a pit descobert podem prendre mal ja que tenen qualitat; hem d’estar junts
Manix Mandiola
entrenador de l’olot
La pressió la té l’Olot; se li va escapar la primera posició de la lliga i s’ho juga tot a una carta sabent que els podem fer mal
És un únic partit i intentarem controlar els detalls; l’Olot ara és més pràctic amb Mandiola
Axel Vizuete
entrenador del girona b
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)