L’Olot reté la qualitat del Girona i marxarà a Madrid (1-1)

Play-off d’ascens a 2a FEF. El conjunt de la Garrotxa empata després d’una pròrroga agònica i la seva millor classificació en la lliga li permet accedir a la final estatal de la promoció

L’Olot ha empatat a un gol contra el Girona B i la seva millor posició en la lliga regular li permet classificar-se per la final estatal del play-off d’ascens a segona divisió FEF (1-1). Els garrotxins s’han avançat en el primer temps gràcies a una diana de Mateo en pròpia porteria però el filial blanc-i-vermell ha tret tota la seva qualitat individual per posar setge a la porteria olotina. En l’inici de la segona part, Mateo s’ha tret la motxilla de l’1-0 per empatar de cap i, des de llavors, atac i gol dels d’Axel Vizuete, que han remat però no han aconseguit el gol de la victòria ni a la fi dels 90 minuts, ni en els trenta extres de la pròrroga.

En els primers compassos del partit, els dos equips han estudiat la situació i han analitzat com poder fer mal a l’adversari. El Girona B ha intentat treure’s la vergonya i el nerviosisme del damunt a través de les jugades individuals de Pau Víctor, molt actiu. En el 4, el futbolista blanc-i-vermell s’ha passejat per dins de l’àrea però el xut final d’Adrià Gené l’ha bloquejat Aimar.

Els olotins, poc a poc, han pogut marcar el ritme del joc que més els interessava per menjar terreny del rival i buscar les bandes profundes d’Eric Callís i Ferri, els carrilers dret i esquerre respectivament. De fet, Callís ha estat el creador de l’1-0 per l’Olot quan després de recuperar la pilota en la pressió a Sulei, Arranz i Eloi han combinat de meravella per buscar el de la Vall de Vianya, que ha arribat a la línia de fons i ha provat una centrada forta que Mateo, en l’intent de rebuig, s’ha colat a dins de la pròpia porteria (24’).

Les revolucions del partit s’han rebaixat amb el gol garrotxí. L’equip dirigit per Manix Mandiola ha controlat el ritme amb una pressió agressiva i elevada, que no ha deixat respirar als joves jugadors gironins en la zona de creació. De fet, el Girona B només ha generat neguit a la defensa de l’Olot amb alguna cursa de gran nivell d’Òscar Ureña i Richmon.

En la segona part, el Girona ha sortit damunt del camp amb un punt més d’intensitat i decisió. Els de la Garrotxa han estat els primers en avisar amb una falta a la zona de tres quarts que Bigas ha canviat de direcció amb el cap i Arranz ha enviat als núvols, també amb el cap (49’). El filial del Girona, però, ha pogut empatar el matx en gairebé la primera errada defensiva dels olotins. Aimar ha perdut una pilota i Pau Víctor ha retallat al propi central i ha vist al segon pal Mateo, que s’ha tret l’espina del gol en pròpia per superar Batalla amb un gran cop de cap (54’).

El gol ha deixat tocat l’Olot, que sense tanta frescor i agressivitat en la pressió ha vist com el joc entre línies del Girona B s’ha fet amb el partit. I és que, els d’Axel Vizuete han desorganitzat al rival i han començat a trobar espais, com per exemple amb una passada a l’espai que ha deixat sol Ureña, que ha topat amb uns bons Carles Mas i Bigas en la recuperació (71’).

El conjunt blanc-i-vermell ha arribat al tram final molt més fresc i ha gaudit de les millors ocasions. Les més clares a través de Pau Víctor, un escàndol en l’u contra u, que ha provat una xut a la frontal obligant a Batalla a refusar a corner (86’) i en el servei de cantonada Monjonell ha rematat amb el cap sol a dins de l’àrea petita però al ninot, i el porter olotí ha aturat bé (87’).

La pròrroga ha començat amb la mateixa tendència que ha acabat el segon acte. Sulei, com si no haguessin passat 92 minuts ha fet una excursió per l’esquerre deixant enrere a tothom per servir a l’arribada d’Unai. El juvenil ha rematat mossegat i massa creuat a fora. La tensió i la por a l’errada ha anat creixent a mesura que passaven els minuts, tot i que els del filial del Girona, desvergonyits i crescuts dominaven l’escenari i creaven més sensació de perill.

En la segona part de la pròrroga, l’Olot ha intentat mantenir allunyat de la seva àrea al Girona B, que ha buscat penjar pilotes buscant l’alçada de Dawda i Monjonell, jugant de davanter, però els de Mandiola han resistit, aguantat i suat sang davant dels atacs dels gironins i marxarà cap a Madrid a jugar la final estatal, l’últim esglaó per ascendir a segona divisió FEF.