Champions

Guerra diplomàtica entre Londres i París per la final de la Champions

Les autoritats franceses i les britàniques disputen encara avui la seva pròpia final de la Champions amb relats contradictors sobre què va passar exactament abans de la final. A Downing Street es demana una investigació a fons pel tracte que van rebre els seguidors del Liverpool, alguns dels quals van ser colpejats pels antidisturbis. “Molts seguidors van arribar a París a temps per donar suport al seu equip i estem decebuts de com van ser tractats”, ha dit el portaveu del govern britànic.

Les imatges que més han circulat al país són la de la política antidisturbis usant gasos lacrimògens contra nens i famílies senceres a les portes de l’estadi. També hi va haver robatoris violents a les afores de l’estadi. Hi ha 77 detinguts.

A França, en canvi, culpen el Liverpool de la “desorganització” que es va viure en els accessos a l’estadi abans de la final. Segons el ministre de l’Interior, Gérald Damanin, entre 30 i 40 mil aficionats britànics van viatjar a París sense entrada o amb entrades falsificades. “S’ha constat un frau massiu, a escala industrial i organitzat d’entrades falsificades”, ha explicat el ministre davant els mitjans.

Segons ell, en la zona de filtrat previ dels aficionats del Liverpool més del 70 per cent de les entrades eren falses. Això va generar problemes de seguretat fins el punt que va ser necessària la intervenció dels agents antidisturbis. “Lamentem que famílies amb nens patissin les conseqüències dels gasos lacrimògens. En alguns casos es van usar de forma innecessària i desproporcionada, però si no s’hagués pres aquella decisió segurament estaríem parlant de morts i ferits.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)