Lliga de les Nacions

Gavi agafa galons a la selecció espanyola

Nations League. La selecció espanyola no passa de l’empat contra Portugal en el seu debut al campionat europeu (1-1)

La selecció espanyola ha empatat a 1 davant Portugal al Benito Villamarín en el primer partit de la fase de grups de la lliga de les nacions. Els dos equips aspiren a liderar el grup A2, que dóna accés a la final four.

Luis Enrique ha apostat per confeccionar un onze inicial amb quatre culers: Jordi Alba, Gavi, Ferran Torres i Busquets, que suma 134 partits amb la selecció i entra al Top 3 de la història de la roja, superant Xavi.

Portugal, que ha deixat a la banqueta a Cristiano Ronaldo, ha saltat a la gespa amb una pressió força alta, però en pocs minuts la selecció espanyola ha aconseguit capgirar la tònica gràcies sobretot a Gavi, que ha liderat les accions de perill amb només 17 anys.

El gol de Morata al minut 24 ha sigut fruit d’una acció de contraatac del migcampista blaugrana que, després de recórrer la banda esquerra, ha fet una passada en profunditat a Sarabia, qui ha cedit la pilota al davanter de la Juve per batre al porter Diogo Costa.

Uns minuts més tard, Carlos Soler, un dels noms que sona pel Barça, amb una bona passada de Gavi, ha tingut una doble oportunitat per anotar la segona diana, però el porter ha refusat el primer xut i el segon se n’ha anat molt per sobre de la porteria.

A la represa, el combinat portuguès ha sortit més agressiu i s’ha reforçat amb els canvis que ha dut a terme Fernando Santos fins que ha aconseguit el gol de l’empat. Horta s’ha beneficiat d’un error de marcatge de la defensa espanyola i ha rematat sol des del punt de penal.

Uns instants abans, el jugador sevillà del Barça ha marxat substituït entre aplaudiments i crits de “Gavi, Gavi” per part de la graderia del Benito Villamarín. Una actuació que contrasta amb la de Ferran Torres, que ha tornat a fer un partit fluix i ha estat canviat pel català Dani Olmo.

Sergio Busquets i Jordi Alba han fet un partit notable, fins i tot el lateral ha pogut fer el gol de la victòria en el temps afegit, però la seva rematada de cap ha sortit fregant el pal. Per la seva banda, un altre futurible com és Azpilicueta ha resolt la seva tasca defensiva amb seguretat tallant les intervencions del perillós Leão.

El proper partit de la selecció espanyola és diumenge contra la República Txeca a Praga.