Territorial

La Selecció Catalana sub 14 torna a tocar el cel

Els de Jordi Jiménez guanyen la Fase Or del Campionat d’Espanya després de vèncer 1 a 0 Andalusia

Sis anys després de l’últim títol, la Selecció Catalana sub 14 masculina ha conquerit la Fase Or del Campionat d’Espanya després de vèncer a la Selecció Andalusa per 1 a 0 en una final molt intensa que s’ha decidit gràcies al gol de cap anotat per Moha Touray. El partit, que s’ha celebrat al Municipal Manolo Barreiro de Pontevedra, ha deixat clara la superioritat dels jugadors dirigits per Jordi Jiménez, que finalitzen el torneig sense encaixar ni un sol gol en contra.

La Selecció ha dominat els primers minuts de la final a través d’una pressió intensa que ha dificultat molt la sortida de la pilota del rival. Les ocasions arribaven a dojo, però el porter andalús, Carlos Guirao, sostenia l’empat a 0. Després de diverses arribades perilloses, Moha Touray ha aprofitat una genial assistència de Pedro Rodríguez per posar l’1 a 0 a favor dels catalans al minut 29 de la primera part.

A la segona meitat, la Selecció ha continuat dominant el partit, fent córrer els andalusos darrere de la pilota. A més, la solidesa defensiva que han mostrat durant tot el torneig els hi ha permès no patir gaire en cap moment. En els darrers compassos de la final, els catalans han optat per tocar la pilota de forma més calmada per tal de no donar cap opció als seus rivals.

Així ha estat com els de Jordi Jiménez s’han proclamat campions amb uns números d’un altre món, 10 gols a favor i 0 en contra en cinc partits. El títol significa molt per la Selecció, ja que l’últim combinat català masculí en tocar el cel havia estat la Selecció sub 12 l’any 2016, quan van aixecar la Copa de campions a la Regió de Múrcia.