Més futbol

Primera proposta de normes de la nova lliga femenina

La competició, que serà professional, podria tenir VAR el curs 2023/2024

La federació espanyola de futbol ha publicat la circular amb les normes reguladores i les bases de competició de la nova lliga femenina, que per primera vegada serà professional, tal com ho reconeix el mateix text.

Els equips que vulguin inscriure’s en aquesta nova lliga tindran temps fins al 18 de juliol a les 14h. Per poder apuntar-se, caldrà complir amb una sèrie de requisits esportius i legals com ara estar al dia de tots els pagaments obligatoris. Pel que fa a les llicències, hi haurà dos períodes d’inscripció de jugadores: de l’1 de juliol al 7 de setembre i del 2 al 31 de gener. Els equips podran obtenir 25 llicències, amb un màxim de dues jugadores extracomunitàries –que podran ser alineades simultàniament si es confirma l’acord amb la LPFF–.

El text també recull que s’haurà de jugar amb el logo distintiu de la RFEF a la màniga dreta. Un fet que ja va causar polèmica, ja que Llevant, Real Sociedad i Vila-real van ser sancionats amb tres punts menys per no portar-lo. Una decisió que finalment va ser rectificada pel TAD. També demana tenir adscrit a la plantilla, i de forma obligatòria, un metge col·legiat que haurà d’estar present en tots els partits. Una norma bàsica, però que es remarca després que el Rayo Vallecano estigués sense metge durant el curs passat.

Les jornades es disputaran els dissabtes i diumenges i, si és necessari, entre setmana els dimecres i dijous. Finalment, també destaca que a partir de la temporada 2023/2024 podria implementar-se la tecnologia VAR a la competició, un fet que s’ha demanat més d’una vegada entre les jugadores i els entrenadors.

La lliga, de 16 equips, tindrà 30 jornades i els classificats entre el 12è i el 16è lloc baixaran a la nova Primera Federació Femenina (pendent d’acord amb la LPFF).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)