Mundial

El fora de joc semiautomàtic serà oficial al Mundial de Qatar

  • Imatge del nou sistema implementat per la FIFA FIFA.
  • VÍDEO: El nou sistema tecnològic

La FIFA ha anunciat que el Mundial de Qatar servirà com a tret de sortida per a la implantació del fora de joc semiautomàtic, l’última gran evolució tecnològica aplicada al món del futbol amb l’objectiu de “prendre decisions més ràpides, precises i fiables”. La millora ha estat aprovada dies després que la International Board valorés de manera positiva les proves que s’han fet amb aquest sistema.

El sistema consistirà en una sèrie de càmeres situades als dos fronts d’atac del camp que mostren en temps real la posició exacta dels jugadors en el moment de l’última passada. Això pot confirmar, en qüestió de segons, si hi ha acció antireglamentària o no per part del receptor. Les proves a l’últim Mundial de Clubs i en nombrosos tornejos de categories inferiors van donar un resultat tan positiu que s’ha decidit traslladar-lo al Mundial, la competició de futbol per excel·lència.

Cal especificar que, el fora de joc semiautomàtic, només serà utilitzat en revisions de VAR, és a dir, en aquelles jugades susceptibles de ser revisades (gol, penal, posició del jugador o confirmació d’identitat). Només en aquests casos es podrà fer ús de l’eina per concretar si hi ha posició antireglamentària o no que alteri el resultat de l’acció.

“A la FIFA ens sentim molt orgullosos d’aquesta feina i esperem amb il·lusió que a la Copa Mundial de la FIFA 2022 el món comprovi els avantatges que aporta aquesta tecnologia. La FIFA està decidida a aprofitar els avenços tecnològics per millorar el futbol a tots els nivells”, va afirmar el president de la FIFA, Gianni Infantino.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)