Premier

El Liverpool s’emporta la supercopa d’Anglaterra

El primer títol de la temporada del futbol anglès ha estat pel Liverpool. Els reds s’han endut la Community Shield davant un Manchester City que ha tingut les seves oportunitat, però que no ha estat gaire encertat en el plantejament del joc. Els de Jürgen Klopp comencen amb molt bon peu el curs 2022/23 superant un rival dur, que segur serà competència directa durant la temporada.

El Liverpool ha començat el partit disparant primer, amb aproximacions perilloses a l’àrea rival de Salah i Firmino, però de seguida els de Guardiola s’han fet amb el control de la pilota, posant fre a l’alta pressió amb la que havia saltat a la gespa l’equip red. De poc li ha servit el domini als citizens ja que al minut 20, Alexander-Arnold ha rematat des de la frontal una pilota que ha desviat Aké i que Ederson no ha pogut parar. Després de l’1 a 0, el City ha revifat, però cap jugada de perill ha aconseguit obrir el marcador.

En els primers minuts de la segona part, el Liverpool ha donat entrada a Darwin Núñez, qui ha debutat en partit oficial. Guardiola també ha apostat per permetre l’estrena de Julián Álvarez, a més de fer entrar Foden, com a recanvis de Mahrez i Grealish. Els canvis, en un primer moment, han afavorit els reds, ja que al minut 63, l’uruguaià ha tingut el 2 a 0 a les seves botes, però el porter brasiler ha aconseguit refusar amb la cara. Minuts després, el debutant Julián Álvarez ha fet el gol de l’empat, un gol que ha tardat en pujar al marcador després d’una revisió exhaustiva del var.

Amb l’empat a 1, l’àrbitre ha xiulat una mà dins l’àrea de Ruben Dias, que Salah ha convertit de penal en el 2 a 1. El partit de l’egipci avui ha estat espectacular i , de fet, d’ell ha nascut la jugada que ha acabat suposant el tercer gol red després d’una rematada de cap de Darwin. El nou fitxatge citizen Erling Haaland ha fallat amb la porteria buida. Al final, 3 a 1 pels de Klopp, que comencen la temporada oficial anglesa capgirant el regust amarg de la final de lliga de campions perduda davant el Madrid.

La supercopa d’Anglaterra ha enfrontat el Liverpool, com a guanyador de la FA Cup, i el Manchester City, com a guanyador més recent de la Premier League. La final d’aquesta competició normalment es juga a Wembley, però com que demà hi ha la final de l’Eurocopa femenina, l’organització ha traslladat el partit al King Power Stadium de Leicester.