1a divisió

Continua el ‘xou’ amb el futbol femení

Més conflictes. La FEF denuncia que la Lliga Femenina ha aprovat i presentat unes bases de competició sense la potestat per fer-ho

Embolica que fa fort amb el futbol femení. Una vegada més. La Lliga Professional de Futbol Femení havia denunciat al CSD les bases de competició presentades per la FEF, i ara és la FEF qui denunciarà unes bases de competició presentades per la Lliga Femenina, ja que aquesta no té potestat per aprovar-les segons l’ens federatiu.

Segons la FEF, la Lliga Femenina va exposar aquest dilluns “unes Bases de Competició aparentment aprovades per unanimitat de la Lliga”. La FEF afirma que “la Lliga manca de competències per aprovar aquestes bases, atribuint-se així unes competències públiques delegades que no ostenta, amb les conseqüències de tot ordre que això pot comportar”.

En el seu comunicat, la federació explica que “la Lliga Femenina va aprovar aquestes bases en dues assemblees a les quals no es va convocar, d’acord amb el dret, a la FEF, per la qual cosa seran impugnades”. En aquesta direcció, la FEF assegura que denunciarà perquè “aquestes bases són contràries a la llei espanyola i a les normes de la UEFA i de la FIFA”.

“Aquesta nova il·legalitat de la Lliga Femenina serà immediatament posada en coneixement de la UEFA i la FIFA, davant del CSD i, així mateix, s’exerciran accions pertinents davant dels òrgans judicials espanyols”, explica l’òrgan federatiu, que confia “que el CSD vetllarà perquè es compleixi el nostre ordenament jurídic i així s’evitin les eventuals conseqüències negatives per als clubs de la Lliga Femenina”.

I no és aquest l’únic tema de conflicte que tracta el comunicat de la FEF. Sobre el sorteig del calendari de la lliga, la FEF espera la resolució del CSD sobre les competències sobre aquest. L’ens federatiu argumenta que ha fet tots els sortejos de la història de totes les categories del futbol nacional tant professionals com no professionals. S’espera que la resolució del CSD es publiqui entre aquesta setmana i la següent.

Finalment, la federació ha anunciat que al llarg d’aquest dilluns va rebre “una comunicació del CSD en la qual, d’acord amb la legislació vigent i tal com defensava l’ens federatiu, s’insta a una reunió a la Lliga Femenina, el sindicat majoritari (FUTPRO) i a la FEF per assolir els acords oportuns sobre la posada en marxa de la nova competició professional femenina pel que fa a les jugadores extracomunitàries”. Avui dia, i segons va explicar la mateixa federació, a Europa només s’hi poden inscriure dues jugadores amb aquesta condició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)