1a divisió

Almenys un mort i centenars de ferits en un partit de Boca Juniors

Encara no ha passat una setmana de la tragèdia que va deixar 129 morts en un partit a Indonèsia, que el món del futbol ha de tornar a lamentar un altre gravíssim episodi, aquesta vegada a l’Argentina. Quan només s’havien disputat 9 minuts de l’enfrontament de lliga entre Gimnasia La Plata i Boca Juniors, l’àrbitre va haver de suspendre el partit pel fum del gas lacrimogen que es colava entre les graderies de l’estadi Juan Carmelo Zerillo, fruit de l’acció policial que estava succeint als voltants.

Uns 10.000 aficionats van intentar accedir al recinte, que estava ple, quan el partit ja havia començat i les portes d’accés havien tancat, com a part del protocol de seguretat que se segueix a l’Argentina. La policia va intentar controlar aquests seguidors que s’estaven colant disparant pilotes de goma i utilitzant gas lacrimogen, un trets que van arribar fins el terreny de joc i va afectar tant als aficionats que ocupaven els seus seients com als propis jugadors dels dos equips.

L’afició, formada per moltes famílies, va intentar fugir, però les portes seguien tancades i les graderies es van col·lapsar. Algun futbolista inclús va intentar ajudar-los repartint ampolles d’aigua. Tot aquest calvari va provocar la mort d’un home de 57 anys a causa d’una parada cardíaca, a més d’un centenar de ferits. Les autoritats argentines senyalen al Gimnasia La Plata com a responsable dels fets, tot i que el club assegura que no es va produir cap sobrevenda d’entrades que provoqués aquest allau de gent intentant accedir al seu seient.

L’Argentina és un dels països que registra més incidents greus en partits de futbol i des dels anys 90 han mort més de 200 persones en enfrontaments entre seguidors i forces de seguretat o bé per batalles entre les anomenades “barras brava”, que campen pels estadis al seu aire. De fet, després d’un episodi de violència protagonitzat per aquests grups organitzats, el govern va prohibir els desplaçaments d’aficionats rivals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)