Mundial

Infantino: “Avui em sento àrab, gai i treballador migrant”

Qatar 2022

El mundial de Qatar dona demà el tret de sortida amb el partit inaugural Qatar-Equador. Abans que la pilota comenci a rodar, avui el president de la FIFA, Gianni Infantino, ha parlat i ha criticat el que ell considera la doble moral d’Europa: “Avui em sento qatarià, àrab, africà, gai, discapacitat, treballador migrant... Em sento com ells i sé el que és patir assetjament des de petit. Vaig ser pèl-roig i vaig patir bullying. Si avui llegís la premsa estaria deprimit. Soc fill de treballadors migrants, en condicions molt complicades a Suïssa, on veia com tractaven els que volien entrar al país. Avui, Suïssa s’ha convertit en un exemple de tolerància. Qatar ha progressat i la FIFA està orgullosa de ser aquí. Estic cansat de llegir comentaris sobre gent i decisions de fa dotze anys. Aquest serà el millor Mundial.” “Aquestes últimes setmanes hem estat testimonis d’una doble moral. Els europeus ens donen moltes lliçons. Soc europeu i hauríem de demanar perdó per donar lliçons. Abans de donar lliçons, els europeus ens hauríem de disculpar durant tres mil anys pel que hem fet en els tres mil anteriors. Vaig venir fa sis anys i el primer que vaig fer va ser parlar dels treballadors. Quantes empreses europees guanyen diners aquí o en altres països de la zona i s’han preocupat dels treballadors? Cap. Potser guanyaven menys si ho feien. Nosaltres, sí. Aquí defenso el futbol i les injustícies. Saben quants periodistes van venir a un acte sobre discapacitats fa dos dies? Quatre. Hi ha milers de treballadors migrants que moren i ningú no se’n recorda. Qatar ha ofert a molts migrants guanyar deu vegades més que al seu país. S’haurien de crear rutes perquè alguns arribessin a Europa, com està fent Qatar. No podem fer els ulls grossos a coses que no funcionen a Qatar, però la moral unidireccional és simple hipocresia.”

Qatar és un país on els drets LGTBI són inexistents i on l’homosexualitat està castigada amb penes de presó. També n’ha parlat: “He parlat molt amb els dirigents i es dona la benvinguda a tothom. L’opinió d’un o dos no és la d’un país. Això és un requisit que es complirà. Ens quedem a casa i critiquem els àrabs perquè no permeten els gais mostrar-se en públic? No, cal passar per un procés. Les portes s’estan començant a obrir. Demano que intentem unir, això no és una guerra.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)