Mundial

MUNDIAL DE QATAR

Lewandowski marca per fi i Polònia tomba Aràbia Saudita

Els gols de Zielinski i Lewandowski, i les grans aturades de Szczesny, donen el triomf als polonesos contra una gran Aràbia Saudita

Li ha costat, però Lewandowski finalment ha estrenat el seu compte golejador en un mundial. Ho ha fet contra Aràbia Saudita, amb un gol importantíssim perquè ha servit per sentenciar el partit i donar tres punts d’or a Polònia en un partit en què el seu gran heroi ha estat el porter Szczesny, que fins i tot ha aturat un penal. Això sol ja resumeix el que ha estat el partit, i és que el combinat asiàtic ha tornat a oferir una gran imatge però no ha tingut l’efectivitat de cara a porteria que sí que ha tingut Polònia. Amb el triomf els polonesos es jugaran la classificació contra Argentina, mentre que Aràbia Saudita tindrà una nova oportunitat per segellar la classificació en l’última jornada contra Mèxic.

En els primers minuts el domini posicional ha estat per Aràbia Saudita, que ha sortit amb més intensitat i amb la confiança que li donava el triomf contra Argentina. Ha arribat a tenir una gran ocasió però Szczesny ha evitat el gol amb la primera gran aturada del partit (13’). Polònia, que ha tingut la sort que l’àrbitre s’ha menjat una clara expulsió de Cash –ja tenia una groga i ha fet una falta que podia ser, fins i tot, vermella directa però no ha ni vists la segona groga–, s’ha despertat a partir del minut 20 i ha generat les primeres ocasions de perill, aprofitant també els centímetres en accions d’estratègia. En el minut 39’ els polacs han demostrat que, si més no, tenen més gol que Aràbia Saudita i han marcat l’1-0. Lewandowski no ha pogut rematar la centrada de Cash, però després del control s’ha girat i ha fet la passada enrere per Zielinski, que ha afusellat el porter i ha obert el marcador (39’). Abans del descans, ja en el temps afegit, tot podria haver canviat de nou, i és que el VAR ha intervingut per xiular un penal de Bielik. Szczesny ha aturat el llençament de Salem Al Dawsaridaw i en el rebot Alburayk semblava que podia marcar a plaer però el porter ha signat una nova aturada descomunal per desviar l’esfèrica a córner.

En la segona part Polònia ha fet un pas enrere, protegint més la seva àrea i cedint la iniciativa a l’Àràbia Saudita, que tot i no tenir gaires idees davant una defensa tancada ha tingut bones ocasions, com un remat de Salem Al Dawsari a boca de canó que ha tornat a aturar Szczesny (55’). Els asiàtics han tingut més ocasions en accions puntuals, però Polònia ha acabat fent un pas endavant. Li ha costat sentenciar el partit, perquè primer Milik i després Lewandowski han topat amb el pal (63’ i 65’), però finalment han trobat el gol. En un error greu d’Almaiki en la sortida de pilota Lewandowski s’ha quedat sol davant el porter i ja no ha perdonat, marcant el gol que situava el 2-0 en el marcador i el seu primer gol en un mundial (83’).