Mundial

Messi ‘vs.’ Lewy

Grup C. La llegenda del Barça i l’actual referent s’enfronten, amb l’Argentina i Polònia, en un duel que podria deixar un dels dos fora de la copa del món. Miraran de reüll l’Aràbia Saudita-Mèxic

Tenen 35 (Leo Messi) i 34 anys (Robert Lewandowski), però continuen sent dos dels millors futbolistes del planeta. No fa tant, de fet, el 2021, que Messi va ser guardonat amb la Pilota d’Or, en una votació igualada que a punt va estar de decantar-se per Lewandowski. Dos jugadors, doncs, de classe mundial, dels escollits, lligats també pel Barça, en què el 10 és una llegenda, el millor de la història del club, i el 9 és ara l’actual referent i el crac, que s’enfronten avui (20 h) en la copa del món. L’un amb l’Argentina i l’altre amb Polònia, en un duel que podria deixar-ne un a fora. Messi ha de guanyar per classificar-se, tot i que l’empat li podria servir, mentre que Lewandowski sí que en faria prou amb un empat. La derrota els enviaria a casa amb gairebé tota probabilitat, encara que tot dependria del què passés en l’Aràbia Saudita-Mèxic que es disputa a la mateixa hora i en el qual tots dos tindran un ull posat. I és que saudites i mexicans també tenen possibilitats de ser en els vuitens si aconsegueixen la victòria.

Avui s’ho juguen tot. “Això no és un Messi contra Lewandowski”, va advertir ahir en la prèvia el seleccionador polonès, Czeslaw Michniewicz. “Tothom esperava aquest partit per aquest duel, són dos jugadors fabulosos, però no toca dir quin és millor”, va dir el tècnic. “Les comparacions no serveixen”, va assegurar sobre el tema el tècnic argentí, Lionel Scaloni. “Lewandowski és un gran jugador i és un plaer veure’l de prop; se l’ha de disfrutar”, va completar l’entrenador de l’albiceleste, que té l’equip en tensió davant la presència de l’ariet. “Hem d’estar ben posicionats”, va indicar el central Lisandro Martínez, que es veurà les cares amb Lewy directament sobre la gespa. “Es mou bé, sempre en situació de gol, i hem d’estar atents i sòlids defensivament tot el partit”, va explicar el defensa de l’albiceleste. “Com aturar Messi? No és fàcil. El que és segur és que cap jugador sol pot fer-ho, i ho intentarem de la millor manera com a equip”, va manifestar Michniewicz.

Un cara a cara que acapara els focus i que arriba amb tots dos embalats després de marcar en l’últim partit i en un gran moment. Messi, que acumula dues dianes en aquest mundial, ha generat aquest curs amb el PSG 26 dianes (12 gols i 14 assistències); Lewandowski, que ha fet un gol en el torneig, n’ha produït 22 amb el Barça (18 gols i 4 assistències).

POLÒNIA

23
Emi Martínez
26
Nahuel Molina
13
Romero
19
Otamendi
8
Acuña
7
De Paul
5
Paredes
24
Enzo Fernández
11
Di María
22
Lautaro
10
Messi
1
Szczesny
2
Cash
15
Glik
18
Bereszynki
6
Bielik
10
Krychowiak
20
Zielinski
24
Frankowsky
13
Kaminski
7
Milik
9
Lewandowski
ÀRBITRE: Danny Makkelie (Països Baixos). HORA: 20 h (Gol Mundial i La 1)

ARÀBIA S.

21
Al Owais
12
Saud Abdulhamid
4
Al Amri
5
Al Bulayhi
2
Al Ghannam
20
Al Oboud
23
Kanno
9
Al Brikan
16
Al Naji
10
Al Dawsari
11
Al Shehri

MÈXIC

13
Ochoa
19
Sánchez
3
Montes
15
Moreno
23
Gallardo
26
Álvarez
18
Guardado
24
Chávez
22
Lozano
20
Henry Martin
10
Vega
ÀRBITRE: Michael Oliver (Anglaterra). HORA: 20 h (Gol Mundial 2)

MESSI

26
gols
ha produït aquesta temporada l’argentí amb el PSG: 12 dianes i 14 assistències.

LEWANDOWSKI

22
gols
ha produït aquesta temporada el polonès amb el Barça: 18 dianes i 4 assistències.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)