1a divisió FEF

El Cornellà treu un punt de Lezama sobre la botzina (2-2)

Els de Gonzalo Riutort empaten al camp del filial de l’Athletic Club en un partit on han estat dues vegades per sota en el marcador

El Cornellà suma un punt gràcies a un gol de penal a pocs minuts del final (2-2). El duel a Lezama davant el Bilbao Athletic ha estat molt igualat, amb la iniciativa pels locals, però amb poques accions en cap de les dues àrees. Els verds han estat capaços d’acabar empatant un partit en el qual s’han posat per sota en dues ocasions.

El pla de partit d’ambdós conjunts ha estat clar des de l’inici. Pilota pel filial basc, pressió posicional alta i verticalitat del Cornellà. El duel era força tancat, molta passada entre centrals i en fase d’inici del Bilbao Athletic, que no ha arriscat en excés per evitar pèrdues perilloses on el Cornellà volia castigar.

Però hi ha hagut efectivitat. Al quart d’hora, li ha caigut una pilota a la frontal a Malcom Adu Ares, un dels futbolistes més perillosos dels blanc-i-vermells, que ha encarat a Eliseo i s’ha fet l’espai per deixar anar una bona fuetada des de la frontal, rasa i col·locada a prop del pal. Res a fer per Anacker i 1 a 0. Un gol matiner que no ha canviat res en excés. El Cornellà seguia intentant fer mal a partir d’un futbol vertical i les jugades a pilota parada. I així ha trobat l’empat al minut 20. Falta lateral al perfil esquerre que ha posat de meravella a l’àrea Fullana perquè Carlos Blanco s’avancés al porter Padilla i posés l’empat a 1.

Tot continuava igual. A la mitja hora la possessió era del 82% pels locals i només un 18% pel Cornellà. Però la poca sensació de perill que es generava la posaven els verds. Al 32, Mamor ha fregat l’1 a 2 amb una rematada de cap des del punt de penal. I tampoc ha canviat la tònica del partit després del descans. Poca presència en àrees i pilota estèril pels locals. Però sobre l’hora de partit, Unai Gómez s’ha inventat una jugada individual fantàstica per sortir de camp propi i trencar totes les línies de pressió, ha entregat a l’esquerra per Jon Cabo que amb una bona centrada ha regalat el gol a Gerenabarrena.

Altra vegada per davant els bascs, que aconseguien seguir manant amb pilota i que passessin poques coses. Però a 5 del 90, Trespalacios ha agafat i ha fet caure a Gil Muntadas quan es disposava a rematar una centrada des de la dreta. Penal i expulsió. Fullana l’ha transformat i el panorama canviava per complet. 2 a 2 i últims minuts amb un jugador més pels del Llobregat. Però no han arribat opcions clares i els dos equips s’acaben repartint els punts.

El Cornellà calca dos resultats consecutius contra els filials de l’Athletic Club i la Real Sociedad. La setmana passada veia com els de Sant Sebastià li empataven en el darrer sospir. Aquesta setmana han estat els de Riutort els que s’enduen un punt al tram final. Un punt més a domicili, però sisena jornada consecutiva sense guanyar. El descens és a tan sols un punt.