Mundial

Que continuï el somni

Vuitens de final. El Japó, un dels equips revelació, aspira a arribar a quarts de final per primera vegada

El Japó és, clarament, un dels equips revelació d’aquest mundial. Enquadrat en el grup E, amb rivals d’entitat com ara Espanya i Alemanya, poca gent es podia arribar a imaginar que passaria de fase. El combinat de Moriyasu no només es va classificar per als vuitens de final per quarta vegada en la seva història, sinó que ho va fer com a primera de grup. Les victòries, amb remuntada inclosa, contra Alemanya i Espanya fan que ara mateix aquest conjunt es vegi capaç de tot. Els japonesos volen allargar aquest somni i classificar-se per primera vegada en els quarts de final. Per aconseguir aquesta fita hauran de derrotar l’actual subcampiona del món. Una Croàcia que arriba a aquest matx sense haver aconseguit encara desplegar el seu millor futbol. Els homes de Zlatko Dalic es van estrenar amb un empat a zero contra el Marroc i després van golejar el Canadà. La falta de punteria contra Bèlgica, en l’últim partit, els va donar la segona plaça del grup F. Tot i això, als croats els avala un impressionant historial en les eliminatòries dels mundials. En les dues ocasions anteriors en què van superar la fase de grups, com a mínim van ser semifinalistes.

L’enfrontament més recent entre les dues seleccions es va disputar a Alemanya 2006. Aleshores, el partit va acabar amb empat a zero. Un resultat que va ser insuficient per als dos combinats per superar la fase de grups. Avui, amb circumstàncies molt diferents, es tornen a veure les cares, i els japonesos són els primers que no descarten fer saltar la sorpresa. “Estem preparats”, va afirmar Moriyasu en la prèvia.

LA PRÈVIA

Ens hem preparat molt bé per tenir les màximes possibilitats de guanyar. És un nou repte
Hajime Moriyasu
seleccionador del japó
El Japó ha derrotat Alemanya i Espanya. És evident que no serà un partit gens fàcil
Zlatko Dalic
seleccionador de croàcia

JAPÓ

12
Gonda
16
Tomiyasu
3
Taniguchi
22
Yoshida
14
Ito
13
Morita
17
Tanaka
5
Nagatomo
8
Doan
15
Kamada
25
Maeda

CROÀCIA

1
Livakovic
22
Juranovic
6 Lovren
20
Gvardiol
19
Sosa
10
Modric
11
Brozovic
8
Kovacic
9
Kramaric
14
Livaja
4
Perisic
ÀRBITRE: Ismail Elfath (Estats Units). HORA: 16 h (Gol Mundial)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)