Mundial

El talent contra la solidesa

Vuitens de final. Portugal i Suïssa es jugaran l’últim bitllet per als quarts de final en un duel amb models oposats

Aquesta nit Portugal i Suïssa tancaran, a l’estadi de Lusail (20h, Gol Mundial), els duels dels vuitens de final del mundial buscant un bitllet per als quarts de final, en què s’enfrontarien al guanyador de l’eliminatòria entre el Marroc i Espanya. Sobre el paper la condició de favorita de la selecció portuguesa, primera del grup H tot i la derrota contra Corea del Sud en l’última jornada de la fase de grups (1-2), sembla clara, però els de Fernando Santos no es poden permetre cap símptoma de relaxació contra una Suïssa que acaba de signar una molt bona fase de grups amb les victòries contra Ghana i Sèrbia, i l’única derrota contra el Brasil (1-0) en un partit en què va aguantar el 0-0 fins als minuts finals.

El talent de Portugal, amb Bernardo Silva i Bruno Fernandes dirigint totes les accions ofensives de l’equip, es trobarà davant la solidesa del combinat suís, que sempre ven molt cara la seva pell i està disposat a fer història, ja que tot i ser un clàssic dels vuitens de final –hi ha arribat en tres dels últims quatre mundials–, no es classifica per als quarts des del mundial del 1954.

Lògicament, part de les possibilitats de Portugal d’aconseguir la classificació passen per la capacitat golejadora de Cristiano Ronaldo, que, tot i haver-se convertit en el primer jugador que marca en cinc mundials consecutius, buscarà avui la seva primera diana en la fase d’eliminatòries, ja que fins ara els vuit gols marcats en el mundial els ha fet en la fase de grups. Els portuguesos, a més, arriben minvats, amb la baixa de Nuno Mendes i els dubtes de Danilo i Otavio, mentre que Suïssa té els 26 jugadors disponibles.

LA PRÈVIA

L’eliminatòria és al cinquanta per cent. Suïssa és un equip potent i no podem tenir errors
Ruben Dias
central de portugal
Les expectatives creixen, ja que és una oportunitat per fer història. Hem de fer el nostre joc
Murat Yakin
seleccionador de suïssa

PORTUGAL

22
Diogo Costa
2
Dalot
3
Pepe
4
Ruben Dias
20
Guerreiro
18
Rubén Neves
14
W. Carvalho
10
Bernardo Silva
8
Bruno Fernandes
11
João Félix
7
Cristiano Ronaldo

SUÏSSA

1
Sommer
3
Widmer
30
Elvedi
5
Akanji
13
R. Rodríguez
8
Freuler
10
Xhaka
15
Sow
23
Shaqiri
17
Vargas
7
Embolo
ÀRBITRE: César Arturo Ramos (Mèxic). HORA: 20 h (Gol Mundial)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)