1a divisió FEF

El Nàstic supera el Barça B en un derbi molt disputat (1-0)

Els tarragonins han generat més que els blaugrana i s’acaben enduent els tres punts gràcies a un gol amb molt suspens de Robert Simón just abans del descans descans

El Nàstic guanya un important i disputat derbi davant el Barça Atlètic (1-0) amb un solitari gol de Robert Simón just abans del descans. Els grana han generat més en atac, però els de Rafa Márquez han tingut opcions fins al final.

El primer temps ha estat molt igualat. Un tram inicial on el Nàstic ha estat superior. Ha pogut ofegar la sortida de pilota del Barça i tenir més presència a camp contrari per arribar a l’àrea. Tot i això, ben poques ocasions clares. Només una bona acció de Pablo Fernández sobre els 20 minuts que ha acabat a les mans d’Arnau Tenas.

El filial blaugrana ha anat guanyant protagonisme i tranquil·litat amb pilota per començar a controlar el partit i trepitjar més zona de perill, però també sense generar ocasions clares. I quan tot semblava abocat al 0 a 0 al descans, una centrada des de la dreta del Nàstic ha acabat rebutjant al cap de Pelayo i caient-li a Robert Simón a la frontal de la petita perquè posés l’1 a 0. Gol amb suspens. Reclamaven fora de joc els del Barça, l’assistent havia aixecat la bandera, però l’àrbitre ha tingut clar que qui havia impactat era Pelayo i, per tant, no hi havia possible infracció. I ha encertat.

El segon temps era força previsible. Pilota pel Barça i el Nàstic a protegir-se. I ha estat això, tot i que els locals han volgut pressionar a dalt durant alguns trams. A excepció d’una bona intervenció de Manu a rematada de Carbonell, les opcions més clares arribaven a la porteria de Tenas. Primer en una gran rematada de Josema que ha obligat a una aturada sublim al porter blaugrana. Pablo Fernández i Joan Oriol també ho han intentat.

S’ha defensat bé el Nàstic al tram final, però a tres minuts del 90, Fàbio Blanco ha tingut l’empat, però ha estavellat el seu xut al pal. I en l’acció següent, ha estat Marc Álvarez qui ha tingut la sentència amb un u contra davant Tenas, que li ha guanyat la partida. I en la darrera del partit, Gorostidi ha estavellat un xut al travesser.

Triomf del Nàstic en un derbi obert, igualat, intens i emocionant. Els grana han estat capaços de generar més perill i s’imposen per deixar enrere les dues darreres derrotes consecutives davant el Sabadell i l’Osasuna Promesas, i se situen en posicions de play-off. Els blaugrana no sumen, però es mantenen a només tres punts de la promoció, malgrat que situats en la 13a posició.