Més futbol

Els referents són eterns

Llegendes universals. La mort de Pelé s’afegeix a les de Diego Armando Maradona (2020), Johan Cruyff (2016) i Alfredo di Stéfano (2014)

La pèrdua de Pelé és l’última dels grans mites universals del futbol. Lionel Messi, pletòric després de guanyar el mundial que tant se li resistia, forma part de l’Olimp del futbol de tots els temps, on hi ha quatre noms que han marcat època. Són Pelé, Johan Cruyff, Diego Armando Maradona i Alfredo di Stéfano. Tots quatre traspassats i convertits a la categoria d’eterns.

La mort de Pelé (als 82 anys) arriba dos anys després del traspàs de Diego Armando Maradona, que va morir quan tenia 60 anys. L’astre argentí va deixar una empremta única, protagonista d’una vida plena de contrastos, sempre al límit. Va deixar pinzellades del seu enorme talent en el Barça, però va ser sobretot l’heroi del Nàpols i va tocar el cel amb la selecció argentina, amb la qual es va proclamar campió a Mèxic 86. Els problemes amb la droga que ja va tenir quan jugava van derivar en situacions crítiques, amb diversos episodis, i el novembre del 2020 el cor li va dir prou.

Quatre anys abans de la mort de Maradona, ploràvem la pèrdua de Johan Cruyff, l’home que va canviar el Barça i la concepció del futbol. El geni holandès, elegant, tècnic i visionari, va ser el primer futbolista que va guanyar tres vegades la Pilota d’0r i va alçar tres copes d’Europa amb l’Ajax abans d’aterrar en el Barça i marcar un abans i un després. Primer, com a ídol al camp. I, després, a la banqueta, fent-li aixecar la primera copa d’Europa i sobretot innovant i traçant el camí que ha seguit el millor Barça de la història.

De les icones del futbol universal, qui més va allargar la vida és Alfredo di Stéfano, mort el 2014 als 88 anys. La Saeta Rubia va guanyar cinc copes d’Europa amb el Madrid i va revolucionar el futbol de la seva època. Com els altres grans referents. Tots eterns.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)