1a divisió FEF

Cop sobre la taula del Cornellà al camp de l’Atlètic Balears (2-3)

Els verds superen als balears en un partidàs en el qual sempre han estat per davant i ja sumen punts de zona de promoció d’ascens

El Cornellà supera a l’Atlètic Balears a domicili (2-3) en un autèntic partidàs. Els verds sumen una segona victòria consecutiva que els allunya molt de la part baixa i els situa amb els mateixos punts que qui marca el “play-off” d’ascens a la 2a divisió. Els de Riutort han sabut patir fins al final en un partit en el qual sempre han estat per davant, liderats per un Nahuel Arroyo sublim.

Nahuel ha estat protagonista des del primer segon. En la primera acció del duel ha guanyat l’esquena a la defensa i s’ha internat a l’àrea per acabar forçant un córner. Un presagi de la que seria una de les grans armes ofensives dels de Gonzalo Riutort. I sobre el quart d’hora ha fet diana. Passada filtrada de Gerard Martín, error d’Olaortua i la lluita de Nahuel l’ha deixat sol davant de René, a qui ha batut per posar per davant al Cornellà.

Situació idíl·lica. El Cornellà és un equip fet. Molt ben treballat i amb les idees ben clares. És capaç de funcionar amb pilota per tenir possessions amb sentit. I, sense ella, és un bloc que competeix de meravella. Ajudes constants i les mínimes concessions al rival. I precisament el rival no es podia permetre veure’s en aquest context. Un dels galls de la categoria a qui no li estan sortint gens bé les coses. Amb l’objectiu d’estar dalt de tot es veu en descens, perdent a casa, i amb els nervis i imprecisions apareixent amb el pas dels minuts.

I els catalans han pogut trobar el segon. Fullana s’ha topat amb René, Nahuel ha creuat en excés la seva rematada i el xut de Tavares des de la frontal ha llepat la creueta. Ha estat en la represa quan ha trobat el premi. Altra vegada Nahuel per banda esquerra fent mal, ha posat una gran centrada perquè Mamor, que havia entrat al descans, anotés el 0 a 2. Tot de cara. Al Balears no li quedava altra que anar amb tot. I ho ha fet.

Els locals han introduït canvis ofensius. Però qui ha aparegut per trobar l’empat ha estat Víctor Narro, un dels arribats al mercat d’hivern, que ha estat el millor dels locals. Ha trencat en profundidat per banda esquerra i ha regalat el gol a un altre nouvingut, Bilal. Però no ha hagut de patir gaires minuts el Cornellà. L’equip mostra cada vegada més recursos per danyar als rivals i trobar porteria. Als cinc minuts d’encaixar, Gil Muntadas ha posat una passada filtrada excelsa per l’arribada de Fullana, el xut del mallorquí l’ha tocat René, però ha acabat al fons de la xarxa.

Dos gols d’avantatge de nou. Però quedava molt. I ha tornat a aparèixer Narro. Centrada sublim de l’ex del Deportivo que ha acabat amb una doble aturada escandalosa d’Anacker. Malgrat això, el darrer rebuig l’ha caçat Dioni, un dels grans golejadors de la categoria, per tornar a posar als seus al partit. Tocava resistir al tram final i els barcelonins ho han aconseguit.

El Cornellà també guanya partits bojos. Dos seguits i contra dos rivals de nivell. 4 a 3 i 2 a 3. Set gols en dos duels. L’equip creix, suma registres ofensius al gran rendiment defensiu ja assolit i, sobretot, guanya. Guanya i suma. És un equip fet. Un equipàs. Queda amb els mateixos punts que marquen la promoció d’ascens - a falta d’alguns partits per disputar-se -, a set del descens, i sol·licita permís per començar a somiar.