1a divisió FEF

El Barça Atlètic empata amb l’Amorebieta i ajorna l’assalt al ’play-off’ (1-1)

Els de Rafa Márquez s’han avançat amb un gol d’Aranda, però no han aconseguit mantenir l’avantatge en un duel de màxima igualtat

El Barça Atlètic ha empatat al Johan Cruyff davant l’Amorebieta (1-1). Els blaugranes s’han avançat amb un gol d’Aranda, però el conjunt basc, que arribava com a quart classificat, ha empatat a la segona meitat a pilota aturada.

En els primers minuts ha quedat clar que els equips s’estaven jugant situar-se a la zona de play-off o sortir-ne. L’Amorebieta ha tingut la primera. El màxim golejador del grup, Eneko Jauregi, ha estavellat la seva rematada al travesser. I el Barça no ha perdonat en la primera clara que ha tingut. Gran passada de Zalaya sobre la desmarcada de Víctor Barberà, que no ha pogut batre a Jonmi en el mà a mà, però Aranda ha trobat el rebuig i ha posat la pilota al fons de la xarxa. S’avançava el filial blaugrana als 18 minuts de partit.

Ha aconseguit guanyar continuïtat l’equi de Rafa Márquez amb pilota, malgrat que li ha costat fer mal als bascs. Un dels més incisius i encertats ha estat Estanis per banda esquerra, quedant a prop d’anotar el segon abans del descans. I a la represa ha estat Luismi Cruz qui ha tingut el gol, però el seu xut ha acabat fregant l’escaire. Dionkou, des de la frontal, i Pelayo, que s’ha topat amb el travesser, també han pogut ampliar distàncies abans que l’Amorebieta empatés.

Ha estat a pilota aturada, en una falta lateral molt ben posada, quan Julen Jon Guerrero ha superat a Rafús amb una rematada de cap des de la frontal de l’àrea petita. Empat al minut 65. L’Amorebieta no havia generat en excés, però el duel estava obert i igualat, amb els visitants tenint bons trams amb pilota. I la situació se li ha complicat encara més als de Márquez quan Zalaya ha vist la segona targeta groga a falta de dotze minuts pel 90. Malgrat que uns minuts després Seguín també ha estat expulsat.

El Barça Atlètic suma un punt que el manté a un de la promoció que marca el mateix Amorebieta. Els blaugrana no han pogut guanyar en els darrers tres partits, però continuen competint i es mantenen molt a prop de la zona alta de la taula. La setmana vinent visitaran al cuer, el filial de l’Athletic.