Champions

Pep se cita amb vells amics

Champions. Guardiola es retrobarà aquesta nit a l’Etihad amb el Bayern de Munic i amb un Tuchel, admirador confés del de Santpedor, que el 2021 a Porto el va allunyar de la glòria

Pep Guardiola s’enfronta avui al seu passat. Retrobament amb una inevitable càrrega emocional amb el Bayern i cita sempre especial amb un deixeble avantatjat com Thomas Tuchel. El de Santpedor va guanyar set títols amb el Bayern en tres cursos (2013-16), però l’espina de la Champions continua clavada en el seu interior. Amb el club bavarès va assolir tres semifinals consecutives, però el Madrid, el Barça i l’Atlético el van apartar de la glòria. Una glòria que va estar a prop d’abraçar el 2021 amb el City, però Tuchel i el Chelsea també el van allunyar del somni en aquella final de Porto que el club de Londres va guanyar amb un gol de Kai Havertz (0-1). Feia només quatre mesos que Tuchel dirigia el Chelsea després de ser destituït del PSG. L’alumne va superar aquella nit el mestre.

Tuchel sempre ha estat un confessat admirador de Pep. L’alemany va ser un analista apassionat del Barça de Guardiola. Sentia tal admiració que el 2014, tancada ja la seva etapa al Mainz, va demanar a Michael Reschke, aleshores director esportiu del Bayern, una trobada amb Pep. Van compartir taula al Schumann’s, un restaurant de Munic. Aquella conversa distesa va ser l’origen d’una bonica amistat. Dos malalts del futbol compartint secrets.

El City i el Bayern s’enfronten avui als quarts de la Champions (21 h). Onzè cara a cara Pep-Tuchel. Fins ara, sis victòries per a Pep, tres per a Tuchel i un empat. Tots dos volen ser a la final d’Istambul del 10 de juny. És el gran repte d’un Pep que amb el City ha guanyat quatre de les cinc últimes lligues, una FA Cup i quatre copes de la lliga, però la Champions no l’aixeca des del 2011 amb el Barça. Ell s’abraça a un mite: “Jordan va guanyar sis títols de l’NBA. Quantes temporades hi va jugar? 16...”, va dir ahir en la prèvia. Argument contra la pressió externa.

City-Bayern avui, 21 h
(Movistar Liga de Campeones)
Benfica-Inter avui, 21 h
(Movistar Liga de Campeones 2)
Madrid-Chelsea demà, 21 h
(Movistar Liga de Campeones)
Milan-Nàpols demà, 21 h
(Movistar Liga de Campeones 2)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)