Champions

Diversió blanca; despropòsit ‘blue’

Champions League. El Real Madrid posa un peu en semifinals després de ser molt superior a un Chelsea que, en la línia del que fa aquest curs, naufraga. 2-0 i haurien pogut ser més

Real Madrid 2 Chelsea 0

REAL MADRID:Courtois; Carvajal, Militão, Alaba Camavinga (Rüdiger, 71’); Kroos (Tchouaméni, 84’), Modric (Ceballos, 81’), Valverde; Rodrygo (Asensio, 71’), Vinícius i Benzema.CHELSEA:Kepa; James, Koulibaly (Cucurella, 55’), Fofana, Thiago Silva (Mount, 75’), Chilwell; Kanté (Gallagher, 75’), Enzo, Kovacic; Sterling (Havertz, 65’) i Joao Félix (Chalobah, 65’).GOLS:1-0 (21’) Benzema. 2-0 (74’) Asensio.ÀRBITRE:François Letexier (francès).T.G.:Als locals Camavinga, Militão i Carvajal; als visitants Fofana i Kovacic.T.V:Directa a Chilwell (59’).

No és casualitat la temporada que està protagonitzant el Chelsea. Després de quatre entrenadors i més de 500 milions d’euros gastats –comptant les dues finestres de mercat–, l’equip blue està fora de les copes i en la lliga és onzè a 17 punts del quart classificat. És un conjunt que va a la deriva, sense rumb i que va aferrar-se a Frank Lampard, llegenda del club, per intentar redreçar-ho tot plegat. Una missió gairebé impossible, d’acord amb el que es va presenciar ahir al Santiago Bernabéu. Al coliseu blanc, l’equip londinenc va presentar-s’hi disposat a esgotar les últimes possibilitats de salvar el curs, que es basen a prosperar en la Champions League, però hi va dur a terme una actuació més que decebedora, i, en la línia del que està fent, va naufragar. I el Real Madrid, fort com sempre a Europa, se’n va aprofitar i es va divertir. 2-0 va guanyar, i encara hauria pogut fer més sang, per posar un peu en les semifinals, on se les haurà, si dimarts vinent no hi ha remuntada a Stamford Bridge, probablement amb el City de Pep Guardiola.

El quadre madridista, doncs, va ser molt superior ahir al seu rival i, tret d’un parell de contraatacs visitants al principi de l’enfrontament, va controlar el joc en tot moment. No li van exigir gaire tampoc els homes de Lampard, que van sortir amb una línia de 5 al darrere, tres mig centres i Sterling i João Félix penjats a dalt i que no van rascar pràcticament cap pilota. El Chelsea va ser un despropòsit, incapaç de sortir del darrere, ni en curt ni en llarg, quan tenia la possessió. Així, sense poder-se desplegar a camp rival, va viure sotmès a mercè de l’equip entrenat per Carlo Ancelotti, ben comandat per Modric, Kroos i Valverde –rebut amb una ovació després d’agredir Álex Baena–, i propulsat a les ales per Vinícius i Rodrygo. El desembussador, però, va ser Benzema (21’), que continua fi tot i anar camí cap als 36 anys, que va obrir la llauna recollint un refús de Kepa a un xut de Vinícius.

El panorama era nefast per al grup anglès, però tot pot anar a pitjor sempre. En la segona meitat, Chilwell (59’) va veure la vermella directa després d’aturar Rodrygo quan enfilava porteria, i l’equip va quedar amb un home menys. Si amb onze era inofensiu, encara va ser-ho més amb deu, és clar.

Segurament, amb un moviment intel·ligent, Lampard va fer endreçar l’equip un pèl més enrere, per aguantar la derrota per la mínima, però en la sortida d’un córner, just en una acció del futbol en què sí que hi ha igualtat numèrica, Marco Asensio (73’) des de la frontal va sentenciar. El tercer per als blancs va estar a prop, encara que també és cert que en l’últim sospir van tenir un ensurt quan Rudiger va neutralitzar una perillosa rematada de Mount. El 2-1 hauria estat un miracle, com també sembla que ho seria, vista la versió del Chelsea ahir, que el Madrid no es classifiqués.

Madrid-Chelsea 2-0
Tornada: dimarts, 18 d’abril
Milan-Nàpols 1-0
Tornada: dimarts, 18 d’abril
Manchester City-Bayern 3-0
Tornada: dimecres, 19 d’abril
Benfica-Inter 0-2
Tornada: dimecres, 19 d’abril
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)