Champions

La màgia de ‘Kvaradona’

Champions. Kvaratskhelia, el georgià de 22 anys sensació a Europa i ídol a Nàpols, és l’esperança dels partenopeus per accedir a les semifinals

El Nàpols de Luciano Spalleti està meravellant arreu del món amb el seu joc, i fins i tot Pep Guardiola el va catalogar com “el millor equip d’Europa”. A més, el conjunt napolità té la nova perla del futbol europeu, el georgià de 22 anys Khvicha Kvaratskhelia, i gran ídol de l’afició.

Kvaratskhelia va debutar el 2017 en l’equip de la seva ciutat natal, el Dinamo de Tbilisi, amb només 16 anys, però el van vendre al Rustavi després de fer un gol en quatre partits. Un any després, va anar cedit al Lokomotiv de Moscou, club on va disputar deu partits i va fer un gol contra el Rubin Kazan, conjunt que el va comprar la temporada següent. Allà va començar a tenir un gran rendiment, fet que el va portar a ser el millor jugador jove de Rússia i a debutar amb la selecció de Geòrgia contra Espanya, partit en el qual va marcar. La seva carrera començava a rutllar, però va esclatar la guerra entre Rússia i Ucraïna, i Kvaratskhelia va haver de suspendre el contracte amb el club i retornar al seu país per jugar al Dinamo de Batumi. A Geòrgia, va marcar vuit gols en onze partits, i el Nàpols es va llançar per fitxar l’estrella emergent l’agost del 2022 per deu milions d’euros.

Actualment, els seguidors el comparen amb Maradona –amb el sobrenom de Kvaradona– gràcies al seu gran rendiment. Acumula catorze gols i setze assistències en totes les competicions. Pot jugar per les dues bandes o per darrere del davanter, i destaca per la seva velocitat i la capacitat d’associació.

La sorpresa de l’estrella georgiana ha arribat fins i tot al mateix equip del Nàpols. Spalletti també el comparava amb l’astre argentí després del partit contra l’Atalanta. “Va fer un gol com els de Maradona. El déu del futbol era el déu del futbol, però Kvara és en el camí correcte”, comentava el tècnic italià. El seu company d’equip Victor Osimhen el va definir com “el jugador que pot portar el Nàpols a la glòria” i va dir que seria “el guanyador de la Pilota d’Or durant els pròxims anys”.

Amb Kvaradona al capdavant, els partenopeus afronten avui (21 h) la tornada dels quarts de final de la Champions contra el Milan, després de perdre 1-0 en l’anada. A Nàpols s’aferren a Kvaratskhelia.

Chelsea-Madrid 21 h
Anada: 0-2
Nàpols-Milan 21 h
Anada: 0-1
Bayern - M. City demà, 21 h
Anada: 0-3
Inter-Benfica demà, 21 h
Anada: 2-0

El Real Madrid, amb tot a favor

El Madrid visita avui el Chelsea a Stamford Bridge per a la tornada (21 h). Els blancs ho tenen tot a favor després del 2-0 com a locals, i tot fa pensar que seran en les semifinals per tercer any consecutiu. A més, els anglesos encadenen sis partits sense guanyar, i l’arribada de Frank Lampard a la banqueta no ha fet canviar la mala dinàmica. Dissabte van perdre 1-2 contra el Brighton a casa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)