Territorial

El Gerunda alça la veu

El Gerunda Futbol Club, entitat fundada per ensenyar exclusivament a nenes, noies i dones la pràctica del futbol i que aquest mes d’abril compleix 10 anys d’existència, amb el valor que suposa tot aquest recorregut, alça la veu contra el que creu un greuge reiteratiu per part de l’Ajuntament de Girona. El club presidit per Carles Teixidor ha anat creixent cada curs esportiu i ja compta amb més de 150 noies que practiquen el futbol compartint espais amb el futbol masculí a les instal·lacions de Fontajau. I aquí és on neix el greuge denunciat per part del club de futbol femení.

Des del Gerunda denuncien que el creixement del club és un problema per al consistori, quan hauria de ser una bona notícia per a les nenes i noies de la ciutat, i que la distribució de les instal·lacions no és tant equitativa com hauria de ser. És per això que des de la directiva s’exposen diverses diferències que impedeixen el bon desenvolupament dels entrenaments i la competició de les noies que defensen l’escut del club com per exemple el fet de només poder entrenar certs dies de la setmana, no tenir permís per jugar els dissabtes i haver-ho de fer els diumenge de manera alternativa (dos cada mes); també que l’explotació del bar és integrament pel club masculí (el Sant Ponç), que el Gerunda no tingui cap possibilitat d’organitzar un campus d’estiu per a les nenes a més d’un deteriorament evident i una mancança d’instal·lacions que compliquen el dia a dia.

La promesa desitjada

El Gerunda va arrencar de l’Ajuntament de Girona la promesa d’adjudicar al club les instal·lacions de Torres de Palau quan el Girona FC marxi a la ciutat esportiva prevista a Vilablareix en el que creuen que seria la solució definitiva al problema. Una promesa desitjada per continuar apostant pel futbol femení i el projecte que esperen que després de les propers eleccions municipals no s’esvaeixi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)