1a divisió

El Govern veu “fastigós” que discriminin algú pel seu color de pell

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha condemnat els insults racistes contra Vinícius Junior. proferits contra el futbolista brasiler del Reial Madrid Vinicius Júnior. “És fastigós que assenyalin o discriminin algú pel seu color de pell. Al pati de l’escola, al carrer, al transport públic, en un restaurant o en un camp de futbol. És exactament igual de reprovable i de fastigós, passi on passi”, ha explicat Plaja. “Desgraciadament, al món de l’esport, durant massa anys, hem normalitzat i banalitzat comportaments no només racistes, sinó també homòfobs i xenòfobs”, ha explicat la portaveu, en la roda de premsa posterior al consell executiu. Plaja ha apuntat que no n’han parlat durant la reunió del govern. “Tot i que hi hagi els que ho volen negar, entre nosaltres segueix havent-hi persones i comportaments racistes que no podem permetre i que no podem banalitzar”. Plaja ha fet una crida a la “responsabilitat social compartida” per eradicar-los.

El govern espanyol també ho rebutja

El govern espanyol ha expressat rebuig i condemna als insults a Vinícius. La portaveu, Isabel Rodríguez, ha dit que amb aquests comportaments no es pot ser neutral i que a l’Estat hi ha “plena seguretat jurídica en les actuacions policials i judicials” perquè aquests fets no quedin impunes. “Tenim els mecanismes per perseguir-los en tots els àmbits, no només esportius. S’ha de dir que som antiracistes perquè combatem aquests comportaments i treballem per erradicar-los”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)