Territorial

Un Bellcaire invicte aconsegueix l’ascens a 2a catalana

A Bellcaire de l’Empordà estan d’enhorabona. El club de futbol del poble ha aconseguit fer història i jugarà per primera vegada a Segona catalana després de quedar campió al grup. Després d’una lliga molt disputada amb el Palafrugell, els blanc-i-blaus han acabat líders gràcies al gol average guanyat amb els blanc-i-negres (88 punts). Tanta ha sigut l’exigència entre els dos equips que el Palafrugell també ha assolit l’ascens per ser el millor segon classificat dels grups de Girona. L’eufòria al Camp Municipal es va desfermar després que l’equip obtingués un empat que lligava, matemàticament, el campionat i l’ascens.

Per fer-ho més èpic, també va lligar un rècord pel club, ja que l’equip va acabar invicte amb 27 victòries i 7 empats, essent l’únic equip de futbol de les comarques gironines que no perd un partit. Un record que va des de Primera divisió fins a quarta catalana.

Històricament, el club empordanès sempre ha militat a quarta catalana i en poques ocasions a tercera. De fet, el Bellcaire va ascendir de categoria fa tres cursos i s’ha pogut mantenir a través d’un futbol de proximitat amb un ambient molt familiar. El delegat de l’equip, Jordi Antunez, conegut com en Tonet, ha explicat una de les claus de l’ascens. “Al nostre equip no hi ha figures, tenim un bloc que treballa molt i sempre hem sigut tots els jugadors als entrenaments. Des de la pretemporada que hi ha una molt bona predisposició i els resultats acaben sent fruit d’una bona feina”, ha explicat tot recordant que el club va passar per uns anys on no es va poder fer un equip per falta de junta directiva.

El Bellcaire es va refundar el 2012, però durant el segle passat, entre els anys 40 i 60, ja hi havia un equip en funcionament. El club de l’Empordà està lluitant per recuperar el seu antic nom “CF Bellcaire” perquè actualment s’anomena “Futbol Club Bellcaire 2012”.

El curs que ve, serà el club més humil de la categoria contra poblacions amb molts més recursos i gent com Santa Coloma de Farners, la Bisbal d’Empordà, Torroella de Montgrí, entre d’altres. Malgrat això, els dos equips que han pujat del grup 16 de tercera, Bellcaire i Palafrugell, seran els dos únics equips amb un terreny de gespa natural.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)