L’Olot il·lusiona amb la prometedora estrena contra el Girona

Els olotins deixen molt bones sensacions tot i la derrota en l’amistós contra el Girona (2-4)

L’Olot afronta una temporada complicada a 3a divisió FEF amb l’objectiu clar de tornar per la via ràpida a 2a divisió FEF, cosa que ja va aconseguir la temporada 2021/22. L’equip garrotxí coneix el camí, i de moment l’inici és d’alló més prometedor, perquè tot i que els de Pedro Dólera van perdre ahir contra el Girona en l’estrena de la pretemporada (2-4), les sensacions que van deixar sobre la gespa van ser excel·lents. “Hem estat un rival molt digne i crec que el resultat és excessiu perquè la primera part ha estat excel·lent”, va comentar el tècnic Pedro Dólera després del partit, posant valor al que van fer els seus homes: “Hem tingut la pilota i hem estat organitzats fins que ens han aguantat les cames. S’ha de donar mèrit al meu equip davant d’un dels equips que millor juga de primera divisió.”

Davant de 3.013 espectadors l’objectiu dels olotins era el d’agafar confiança i el va complir amb escreix, i és que el 2-1 que reflectia el marcador en la primera part era més que just, perquè malgrat que Dólera va haver d’improvisar un central amb Blázquez en la primera part i amb Bigas en la segona, la solidesa defensiva de l’Olot va ser encomiable. Però l’Olot no només es va defensar, al contrari. Pedro del Campo i Uri González van donar molt criteri al centre del camp, Forés, autor del 2-1, i Terma, que va tenir un pal que hauria estat el 2-0, van fer mal per les bandes i Urri va marcar la diferència entre línies més enllà del golàs amb el que va obrir el marcador. El més desaparegut va ser Marc Mas, que no va tenir ocasions de marcar la diferència dins l’àrea. “Només havíem pogut treballar una mica l’aspecte defensiu i l’equip ha complert al 200 per cent amb el que havíem dit. Això és el que em deixa molt tranquil. Hem aconseguit que en la primera part no es vegi la diferència entre un equip de primera i un de cinquena divisió”, va valorar Dólera.

Lògicament, en la segona part l’Olot va baixar una mica el seu rendiment, perquè l’equip físicament no va poder mantenir el nivell, i el Girona ho va aprofitar per capgirar el marcador. Però això no treu mèrit al conjunt olotí, que comença a il·lusionar en el seu camí cap a l’ascens a 2a divisió FEF. Fins i tot Míchel va elogiar el partit dels olotins: “He vist molt bé a l’Olot i li he donat l’enhorabona al míster. És un equip recognoscible, que intenta jugar des darrere i m’ha agradat molt. Han fet coses molt bones, sobretot en la primera part.”

Els últims retocs

“Si volem ser competitius hem de reforçar la plantilla”, va concloure Pedro Dólera, que tot i l’estrena il·lusionant del partit d’ahir és conscient que l’equip encara necessita algunes peces abans de donar la plantilla per tancada. Concretament, segons apunta el tècnic els olotins necessiten incorporar dos extrems, un central i un lateral, que té molts números de ser Joel Gómez, que està a prova i ahir va ser titular: “Ho ha fet molt bé. És cosa de la direcció esportiva, però ha tingut un extrem molt perillós a la seva banda i ho ha defensat el millor possible. Ha complert amb nota.”