Mundial

Aitana guia la selecció espanyola cap als quarts (1-5)

Debut en un mundial de les catalanes Laia Codina, autora d’un gol a cada porteria, i Maria Pérez

La selecció espanyola ha superat per primera vegada una eliminatòria d’un mundial, en desfer-se amb molta claredat d’una dèbil Suïssa (1-5). L’equip espanyol ha estat liderat per una immensa Aitana Bonmatí, autora de dos gols i dues assistències, en un duel en què han debutat en un mundial dues catalanes, les blaugrana Laia Codina i Maria Pérez. En els quarts de final, les espanyoles s’enfrontaran al vencedor del duel entre Països Baixos i Sud-àfrica.

Jorge Vilda, després de la repassada del Japó (4-0), ha revolucionat l’onze, amb l’estrena de dues blaugrana més, la portera Cata Coll i la defensa gironina Laia Codina. Alèxia, en canvi, era a la banqueta. Aitana no ha tardat a mostrar la seva qualitat, en marcar el 0-1 amb la cama esquerra després d’un toc orientat amb la dreta per fer-se espai (5’). Les suïsses han empatat amb una acció desafortunada de Laia Codina, que des de gairebé el mig del camp ha fet una mala passada enrere cap a Cata que ha sorprès la portera (11’). El domini de les espanyoles ha estat clar, i Alba Redondo ha marcat de cap l’1-2, amb assistència d’Aitana (17’). I Aitana ha fet el tercer, en una acció similar a la del 0-1 i molt pròpia seva, canviant-se de cama la pilota amb un toc subtil i marcant amb l’esquerra (36’). I encara abans del descans, Laia Codina, en una acció de lluita en un córner, ha marcat l’1-4 i s’ha refet de l’error al darrere (45’).

El torn de Maria Pérez

El partit ha quedat resolt en la primera part. En la segona, Vilda ha fet entrar la migcampista blaugrana Maria Pérez, la segona catalana que debutava avui en un mundial després de Laia Codina. Poc després, Jenni Hermoso ha marcat el cinquè després d’una altra assistència d’Aitana (70’). Alèxia Putellas ha jugat l’últim quart d’hora.