Mundial

La campiona també claudica

Amb protagonista. Suècia resisteix davant la insistència dels Estats Units gràcies a una actuació brillant de la portera Musovic i s’endú el bitllet cap als quarts en la tanda de penals

Suècia (5) 0 Estats Units (4) 0

SUÈCIA:Musovic, Bjorn, Ilestedt, Eriksson, Jonna Andersson, Angeldal (Hanna Bennison, 97’), Asllani (Lina Hurtig, 81’), Rubensson, Kaneryd (Sofia Jakobsson, 81’), Rolfö i Blackstenius (Blomqvist, 112’).ESTATS UNITS:lyssa Naeher, Girma, Julie Ertz, Crystal Dunn, Emily Fox (Kelley Ohara, 119’, Horan, Sonnet (Mewis, 119’) Andi Sullivan; Trinity Rodman (Williams, 65’), Sophia Smith i Alex Morgan (Rapinoe, 98’).PENALS:0-1: Sullivan, gol. 1-1: Rolfo, gol. 1-2: Horan, gol. 2-2: Rubensson, gol. 2-3: Mewis, gol. 2-3: Bjorn falla. 2-3: Rapinoe falla. 2-3: Blomqvist falla. 2-3 Smith falla. 3-3: Bennison, gol. 3-4: Naeher, gol. 4-4: Eriksson, gol. 4-4: O’Hara falla. 5-4: Hurtig, gol.ÀRBITRA:Stéphanie Frappart

La copa del món tindrà unes campiones diferents de les de les dues edicions anteriors. Aspirants com ara Alemanya, Itàlia i el Canadà havien dit adeu de manera precipitada, en la fase de grups, i en la primera eliminatòria va caure la referent, la tetracampiona. S’acaba l’hegemonia dels Estats Units, que van claudicar en la tanda de penals contra Suècia. Les nord-americanes van fer mèrits per desequilibrar el duel molt abans de la tanda, però van topar amb una actuació superlativa de Zecira Musovic, la portera del Chelsea convertida en heroïna sueca.

La campiona, que no havia estat bé en la fase de grups, va millorar, va dominar amb claredat i va crear diverses ocasions. Suècia, en canvi, es va mostrar molt més reservada i només va fer un xut entre els tres pals en tot el partit, ja en la recta final (84’). Les escandinaves van agrair la inspiració suprema de Musovic, la millor del duel amb diferència. La pròrroga tampoc va canviar el guió. I en la primera tanda de penals del mundial, els deu primers també van acabar amb equilibri. En el desempat, tot igualat fins que va haver d’intervenir el VAR, després d’un rebuig de la portera nord-americana Naeher, amb la pilota que ja havia traspassat. Per mil·límetres, els quarts de final i l’adeu.

PER MIL·LÍMETRES

El VAR va haver de validar l’últim penal, que Naeher havia tret un cop superada la línia

El comiat de la bicampiona, suplent i fallant un penal

X.M.

Campiona les dues anteriors edicions, el 2015 i el 2019, la selecció dels Estats Units diu adeu més d’hora que mai en una copa del món. Les nord-americanes havien arribat a cinc finals i n’havien guanyades quatre, i ara s’hauran de mirar la fase decisiva des de casa. El comiat va ser especialment dur per a Megan Rapinoe, una estrella que transcendeix el futbol i que, tal com va anunciar ella mateixa, vivia amb 38 anys la quarta i última experiència en una fase final de la copa del món. Suplent, Rapinoe va entrar al camp durant la pròrroga, per Alex Morgan i la seva última intervenció va ser fallar un penal en la tanda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)