Més futbol

El City mana a Europa

Supercopa d’Europa. Els de Pep Guardiola superen al Sevilla en la tanda de penals i aconsegueixen el primer títol de la temporada

Manchester City 1(5) Sevilla 1(4)

MANCHESTER CITY:Ederson, Kyle Walker, Gvardiol, Akanji, Nathan Aké, Rodrigo, Kovacic, Phil Foden, Cole Palmer (Julián Álvarez, 84’), Jack Grealish, Erling Haaland.SEVILLA:Bono, Navas (Montiel, 83’), Badé, Gudelj, Acuña, Jordán, Rakitic, Óliver (Juanlu Sánchez, 74’), Ocampos, Lamela (Rafa Mir, 93’), En-Nesyri (Suso, 93’).GOLS:0-1 (25’) En-Nesyri. 1-1 (63’) Palmer.ÀRBITRE:François Letexier.T.G.:Badé, Lamela, Juanlu.PÚBLIC:Uns 30.000 espectadors aprox. a l’estadi Georgios Karaiskakis.

El Manchester City estén el seu regnat a Europa. Després del triplet històric assolit el curs passat –Champions, Premier League i FA Cup–, els de Pep Guardiola es van refer de la dura derrota en la tanda de penals contra l’Arsenal en la Community Shield superant el Sevilla en la final de la supercopa d’Europa. Les baixes sensibles de Kevin de Bruyne, Rubén Días i Bernardo Silva no van ser cap impediment per aixecar el primer títol de la temporada 2023/24 i la primera supercopa d’Europa en tota la seva història. Aquest cop, la sort els va anar de cara, i després d’un duel en què van haver de patir de valent, igualant un gol inicial d’En-Nesyri, van imposar-se al conjunt andalús en els penals. Gudelj va decantar la balança fallant el cinquè i decisiu xut des dels onze metres.

De menys a més

Tots dos equips van deixar molt clares les seves intencions des d’un principi. Mentre que el City volia controlar el joc a través de la possessió, el Sevilla esperava la seva oportunitat al darrere per fer mal. De fet, ben aviat els de Mendilibar van estar a punt d’avançar-se amb un xut de Lamela després d’una pèrdua de pilota d’Akanjien en zona perillosa (2’). La rèplica dels cityzens va arribar poc després amb una rematada de cap d’Aké que va refusar sota els pals Bono en una gran intervenció (8’). Després d’aquest inici, el Sevilla va ser el que es va trobar més còmode sobre el terreny de joc. El conjunt britànic estava irreconeixible davant d’un Sevilla molt ben plantat, atrevit i amb les idees molt clares, neutralitzant a la perfecció tots els atacs del seu rival. En el minut 25, van trobar el premi amb un golàs d’En-Nesyri amb el cap després d’una centrada mil·limètrica d’Acuña.

En la segona part, el City va voler fer un pas endavant, però altre cop es va trobar amb un Sevilla molt sòlid al darrere i que continuava generant molt de perill. De fet, el davanter marroquí va disposar de diverses ocasions claríssimes per sentenciar la final. No va ser així, i el City ho va aprofitar per ressorgir. Quan més estaven patint, els anglesos van igualar el duel amb una rematada de cap de Palmer després d’una gran assistència de Rodri (63’). El mateix Palmer va tenir el gol de la remuntada amb un xut al pal llarg que va refusar Bono (69’). En els últims compassos del matx, el City va intentar desesperadament aconseguir un gol que no va acabar d’arribar. D’aquesta manera, la final es va decidir als penals. Pep Guardiola continua fent història en el Manchester City.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)